Megúszós kaják

Thairizseshús

Thai rizses hús

Hozzávalók
1 db
hegyes erős paprika
(elhagyható)
5 szál
újhagyma
250 g
csirkemell
1 ek
étolaj
só, bors
2 mk
curry fűszerkeverék
1 tk
fűszerpaprika
1
tasak előfőzött rizs
(125 g)
½ db lime
1 ek
tört földimogyoró

Elkészítés

A thai rizses hús tökéletesen beilleszthető egy szinglikonyhába is, ugyanis nem kell hozzá sok alapanyag és gyorsan elkészül. Még több szinglireceptért szerezzétek be a tavaszi magazint az SK shopban!

A hegyes erős paprikának kiszedjük a csumáját, hosszában félbe vágjuk, majd az egyik félből kivágjuk az ereket. Az előkészített paprikát apróra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk és a zöld részéből félreteszünk a tálaláshoz, a csirkemellet pedig 1 cm-es kockákra vágjuk.

Egy közepes lábasban a felhevített olajon nagy lángon pirítani kezdjük a zöldségeket, majd ha kissé összeestek, mehet a lábasba a csirke is.

Ha már minden kapott egy kis színt, sózzuk, borsozzuk, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a curryt és a fűszerpaprikát. Ezután visszarakjuk a tűzhelyre, párat még keverünk rajta, majd felöntjük annyi vízzel, hogy egy sűrű, ragus állagot kapjunk. A csirkét készre pároljuk a raguban, ha szükséges, pótoljuk még a vizet.

A rizst egy kis méretű lábasban készre főzzük.

A rizst és a ragut még forrón összeforgatjuk a lime reszelt héjával, majd tálalunk. Tálba szedjük a rizses húst, megszórjuk az aprított újhagymával és a tört földimogyoróval, és vágunk mellé a lime-ból egy gerezdet, amit majd később ráfacsarhatunk.

thai-rizses-hus
Thai rizses hús (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítés: 30 perc

Még több megúszós kaja:

Baconös, tejszínes, szárított paradicsomos fusilli

Kolbászos tarhonya

Extra megúszós burrito

www.streetkitchen.hu

A magyar konyhát ritkán kombinálják thai ízekkel, pedig igazán extra ételeket lehet összehozni. Én most hoztam egy jól működő receptet, ami gyorsan megvan, és jól is laksz vele.

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

1 főre
1 db
hegyes erős paprika
(elhagyható)
5 szál
újhagyma
250 g
csirkemell
1 ek
étolaj
só, bors
2 mk
curry fűszerkeverék
1 tk
fűszerpaprika
1
tasak előfőzött rizs
(125 g)
½ db lime
1 ek
tört földimogyoró

A thai rizses hús tökéletesen beilleszthető egy szinglikonyhába is, ugyanis nem kell hozzá sok alapanyag és gyorsan elkészül. Még több szinglireceptért szerezzétek be a tavaszi magazint az SK shopban!

A hegyes erős paprikának kiszedjük a csumáját, hosszában félbe vágjuk, majd az egyik félből kivágjuk az ereket. Az előkészített paprikát apróra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk és a zöld részéből félreteszünk a tálaláshoz, a csirkemellet pedig 1 cm-es kockákra vágjuk.

Egy közepes lábasban a felhevített olajon nagy lángon pirítani kezdjük a zöldségeket, majd ha kissé összeestek, mehet a lábasba a csirke is.

Ha már minden kapott egy kis színt, sózzuk, borsozzuk, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a curryt és a fűszerpaprikát. Ezután visszarakjuk a tűzhelyre, párat még keverünk rajta, majd felöntjük annyi vízzel, hogy egy sűrű, ragus állagot kapjunk. A csirkét készre pároljuk a raguban, ha szükséges, pótoljuk még a vizet.

A rizst egy kis méretű lábasban készre főzzük.

A rizst és a ragut még forrón összeforgatjuk a lime reszelt héjával, majd tálalunk. Tálba szedjük a rizses húst, megszórjuk az aprított újhagymával és a tört földimogyoróval, és vágunk mellé a lime-ból egy gerezdet, amit majd később ráfacsarhatunk.

thai-rizses-hus
Thai rizses hús (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítés: 30 perc

Még több megúszós kaja:

Baconös, tejszínes, szárított paradicsomos fusilli

Kolbászos tarhonya

Extra megúszós burrito

Ha tetszett a Thai rizses hús receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept