Hirdetés

Balzsamecetes-meggyes oldalas kelbimbós tésztasalátával

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre

Hozzávalók

1 - 1.2 kg sertésoldalas egészben

A mázhoz

5 ek balzsamecet
2 ek olívaolaj
3 tk meggylekvár
2 gerezd fokhagyma
2 ek méz
3 tk só
frissen őrölt bors
2 ek meggybefőtt
1 tk kakukkfű

A tésztasalihoz

500 g friss tisztított kelbimbó
200 g cavatelli tészta
5 szelet bacon
3 gerezd fokhagyma
6 - 7 db kápia paprika
só, bors
Hirdetés

Balzsamecetes-meggyes oldalas kelbimbós tésztasalátával

Ha éppen életetek legjobb sült oldalas receptjét kerestétek, akkor megtaláltátok! :D Ez most tényleg nem túlzás (bár, mi amúgy sem szoktunk :) ). Édes, mégis savanykás, és ahogy a balzsamecetes máz rákaramellizálódik az egész zsíros, szaftos husira azalatt a bő két óra alatt… na jó, szerintem most sütök egy másik adagot. :D
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre

Hozzávalók

1 - 1.2 kg sertésoldalas egészben

A mázhoz

5 ek balzsamecet
2 ek olívaolaj
3 tk meggylekvár
2 gerezd fokhagyma
2 ek méz
3 tk só
frissen őrölt bors
2 ek meggybefőtt
1 tk kakukkfű

A tésztasalihoz

500 g friss tisztított kelbimbó
200 g cavatelli tészta
5 szelet bacon
3 gerezd fokhagyma
6 - 7 db kápia paprika
só, bors

A máz hozzávalóit egy aprítógépben egyneművé zúzzuk. Bekenjük vele az oldalast, tepsire rakjuk és 160 fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni. 1 óra múlva megfordítjuk és lekenjük a tetejét a szafttal. Ezt megismételjük újabb 1 óra elteltével. Ezután még 15 percig sütjük (összesen 2 óra 15 percet sül).

Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Ha megsült a hús, kivesszük és legmagasabb fokozatra kapcsoljuk a sütőt. Egy tepsire rakjuk a paprikákat és addig sütjük, míg a héjuk megfeketedik. A megsült paprikákat egy tálba dobjuk, alufóliával lefedjük és megvárjuk, amíg kihűl. Utána könnyedén lehúzzuk a héját és nagyobb darabokra vágjuk.

Egy serpenyőben az apróra vágott bacont lepirítjuk, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékon a felezett kelbimbókat aranybarnára sütjük. Beleforgatjuk a feldarabolt sült paprikát, a főtt tésztát, bacont, sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymákat és ezzel tálaljuk az oldalast.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások