Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 tk egész fekete bors
2 tk durva szemű tengeri só
400 - 500 g sertésszűz egészben, lehártyázva
2 ek olívaolaj

A mártáshoz

1 ek olívaolaj
1 fej salottahagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk szárított kakukkfű
350 g meggybefőtt (magozott)
100 ml befőttlé
1 csipet fahéj
½ db szerecsendió
100 - 200 ml víz
1 ek vaj
1 tk balzsamecet

A püréhez

500 g krumpli
1 fej brokkoli felaprítva, szárával együtt
80 g vaj
20 g parmezán
0.25 db szerecsendió
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Borsos sertésszűz meggymártással és brokkolis krumplipürével

Ebben a kajában az a legjobb, hogy egyszerre jeleni meg benne az édesebb és a savanyúbb ízvilág is, ráadásul krémes brokkolipüré és egy intenzív borskéregben sült sertésszűz mellett. Isteni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
33
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 tk egész fekete bors
2 tk durva szemű tengeri só
400 - 500 g sertésszűz egészben, lehártyázva
2 ek olívaolaj

A mártáshoz

1 ek olívaolaj
1 fej salottahagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk szárított kakukkfű
350 g meggybefőtt (magozott)
100 ml befőttlé
1 csipet fahéj
½ db szerecsendió
100 - 200 ml víz
1 ek vaj
1 tk balzsamecet

A püréhez

500 g krumpli
1 fej brokkoli felaprítva, szárával együtt
80 g vaj
20 g parmezán
0.25 db szerecsendió
só, bors
Bevásárlólistához adom

A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Ekkor belerakjuk a rózsáira szedett (a szárát vágjátok kisebb darabokra) brokkolit, és addig főzzük együtt, amíg kicsit meg nem puhul a brokkoli is. Ezután leszűrjük, hozzáadjuk a vajat, belereszeljük a parmezánt és a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk, és áttörjük.

A húshoz egy serpenyőben elkezdjük picit megpirítani az egész borsot. Ha elkezdett illatozni, egy mozsárban lezúzzuk a tengeri sóval együtt. A húsból kétujjnyi vastag érméket vágunk, megszórjuk a borsos keverékkel, és az olajon, egy serpenyőben közepesen magas hőmérsékleten megpirítjuk, oldalanként 3-4 percig. 

Kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékra 1 evőkanál olajat teszünk, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott salottahagymát. Rárakjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel. Ráöntjük a meggyet, majd a levét. Megszórjuk a fahéjjal, ráreszeljük a szerecsendiót, és 15 percig rotyogtatjuk. Közben, ha elfő a leve, időnként felöntjük egy kevés vízzel. A legvégén hozzáadjuk a vajat és a balzsamecetet, majd belerakjuk a mártásba a hússzeleteket is.

Tálaláskor a tányérra teszünk a püréből, erre rakjuk az érméket, és az egészet a mártással fejezzük be.

Borsos sertésszűz meggymártással és brokkolis krumplipürével

Ha tetszett a borsos sertésszűz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások