Hirdetés

Csáky-rostélyos

Hozzávalók

4
főre
+

A húshoz

4 szelet marhafelsál vagy -fartő (egyenként 160-180 g)
só, bors
120 g füstölt szalonna
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
½ db zöldpaprika
½ db paradicsom
4 tk pirospaprika
1 db tojás

A paprikás mártáshoz

1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
½ db zöldpaprika
½ db paradicsom
2 tk pirospaprika
500 ml alaplé
só, bors
150 g tejföl
1 ek liszt

A tálaláshoz

galuska
1 csokor petrezselyemzöld
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Csáky-rostélyos

Ezt a klasszikus fogást - az étel neve ellenére - az ajánlott combrészekből javaslom elkészíteni. Egyrészt könnyebb a beszerzése, másrészt kényelmesebben tudunk dolgozni vele.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A húshoz

4 szelet marhafelsál vagy -fartő (egyenként 160-180 g)
só, bors
120 g füstölt szalonna
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
½ db zöldpaprika
½ db paradicsom
4 tk pirospaprika
1 db tojás

A paprikás mártáshoz

1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
½ db zöldpaprika
½ db paradicsom
2 tk pirospaprika
500 ml alaplé
só, bors
150 g tejföl
1 ek liszt

A tálaláshoz

galuska
1 csokor petrezselyemzöld
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A Csáky-rostélyoshoz a hússzeleteket kissé bevizezzük, majd két darab frissentartó fólia között kb. fél cm vastagságúra klopfoljuk. A víz segít a húson tartani a fóliát, így kényelmesebb a klopfolás. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.

A szalonnát fél cm-es kockára vágjuk, és egy serpenyőben kisütjük a zsírját, amíg pörcös nem lesz. A pörcöt leszűrjük, a zsírt és a szalonnát is felhasználjuk majd.

A hús töltelékéhez 2 ek szalonnazsíron megpirítjuk a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a közepes darabokra vágott zöldpaprikát és paradicsomot is. Megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a kisütött tepertőt, majd a felvert tojást is. Ezzel kész is a tojásos lecsó, amit egyenletesen elosztunk a kiterített húsokon, ügyelve arra, hogy a szélekre ne kerüljön belőle.

A húst feltekerjük, akár egy csigát, majd hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük az esetlegesen szétnyíló részeket. Ügyeljünk arra, hogy a fogvájó vége lógjon ki, hogy könnyen ki tudjuk majd szedni a megsült húsból. 

A mártáshoz 3-4 ek szalonnazsíron megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és a paradicsomot, megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük 500 ml alaplével vagy vízzel, végül sóval és borssal ízesítjük. Közepes lángon visszapároljuk a folyadékot a felére, majd beletesszük a göngyölt húsokat. Ha szükséges, visszapótoljuk a folyadékot, hogy ellepje a húst.

Mikor a hús megpuhult, kivesszük, és tálalásig letakarjuk fóliával, hogy ne oxidálódjon, ne száradjon ki. A visszamaradt mártáshoz hozzáadjuk a tejfölt lisztes habarás formájában, ezzel sűrítjük, majd krémesre forraljuk.

Csáky-rostélyos
Csáky-rostélyos

Tálaláskor a roládokat kettőbe-háromba felvágjuk, ráöntjük a paprikás mártást, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, és galuskával kínáljuk.

Előkészítési idő: 20 perc Főzési idő: 30 perc Összesen: 50 perc

Ha tetszett a Csáky-rostélyos receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Marha rostélyos lyoni hagymával

Vadas marha knédlivel

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?