A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 70 g sertészsír
- 3 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tv-paprika (90 g/db)
- 1 db paradicsom (120 g/db)
- 2 db babérlevél
- 1 kg csirkezúza
- 2 ek daráltpaprika-krém
- 1 ek pritaminpaprika-krém
- só, bors
- ½ mk őrölt kömény
- ½ mk őrölt szerecsendió
- 1 ek pirospaprika
- 2.4 l víz
- 2 db chilipaprika
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 70 g sertészsír
- 3 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tv-paprika (90 g/db)
- 1 db paradicsom (120 g/db)
- 2 db babérlevél
- 1 kg csirkezúza
- 2 ek daráltpaprika-krém
- 1 ek pritaminpaprika-krém
- só, bors
- ½ mk őrölt kömény
- ½ mk őrölt szerecsendió
- 1 ek pirospaprika
- 2.4 l víz
- 2 db chilipaprika
A csirkezúzapörkölt első lépéseként a zsírt felolvasztjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, és közepes lángon 5-7 percig dinszteljük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát, a szintén felkockázott paradicsomot és a babérlevelet. Közepesen erős lángon további 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított zúzát, és erős lángon kb. 2 perc alatt lepirítjuk.
Beletesszük a paprikakrémet, a pritamint, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a köménnyel és a szerecsendióval, megszórjuk a pirospaprikával, alaposan elkeverjük, majd felöntjük 1 liter vízzel. Annyi vizet kell hozzáadni, ami éppen ellepi. Hozzáadjuk a chilipaprikát, amit kb. 1 óra főzés után kiveszünk és aki szeretné, a végén belenyomhatja a pörköltjébe.
Közepes hőfokon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg a zúza teljesen meg nem puhul. Egyre sűrűbb szaftot kell kapnunk, de arra ügyeljünk, hogy folyamatosan, kis adagokban pótoljuk a vizet. Én összesen 1,4 liter vizet öntöttem rá pluszban, és kb. 2,5 órát főztem a pörköltet, szóval ne sajnáljuk rá az időt, mert a zúza szerintem puhán az igazi. Nokedlivel és savanyúsággal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 3 óra
Ha tetszett a csirkezúzapörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!