Hozzávalók
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 ek étolaj
- 400 g darált marhahús
- 1 ek tacofűszer
- só
- 3 db bhut jolokia chili (vagy amilyet bírtok)
- 4 db tortillalap
- 200 g trappista sajt
- 200 ml passata
- 2 ek csípős habaneroszósz
- 50 g savanyított jalapeno
Hozzávalók
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 ek étolaj
- 400 g darált marhahús
- 1 ek tacofűszer
- só
- 3 db bhut jolokia chili (vagy amilyet bírtok)
- 4 db tortillalap
- 200 g trappista sajt
- 200 ml passata
- 2 ek csípős habaneroszósz
- 50 g savanyított jalapeno
Az extra csípős enchilada elkészítéséhez elsőként egy serpenyőben, nagy lángon lepirítjuk a kockára vágott paprikát egy kevés olajon, aztán rádobjuk a húst, és azt is lepirítjuk. Meghintjük a fűszerkeverékkel és sóval. Jöhet a chili, ami igazából szabad műfaj: mindenki válassza ki maga, hányszor és mennyire csípjen. 😀 (Amit én használok, az egy átlag chilikajálónak azért már üt.) Feldaraboljuk a buth jolokia chiliket és hozzárakjuk, viszont ezt nem hőkezeljük túl sokáig, mert akkor veszít az erejéből.
A tortillalapokra halmozzuk a húsos ragut, ráreszeljük a sajt felét, és felgöngyöljük úgy, hogy a végeit is behajtjuk. Mehetnek egy hőálló edénybe, ami pont akkora, hogy keresztben beleférnek. A passatát kikeverjük a habaneroszósszal, és nyakon öntjük vele a tekercseinket, aztán a tetejére mehet reszelve a maradék sajt és a jalapenokarikák. 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, ameddig meg nem pirul a teteje, és kész is az extra csípős enchilada.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: kb. 15 perc
Ha tetszett az extra csípős enchilada recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!