Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Fetával és csirkével töltött édesburgonya

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg édesburgonya
4 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g csirkemellfilé
só, bors
300 g koktélparadicsom
1 marék friss bazsalikom
200 g feta
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fetával és csirkével töltött édesburgonya

Ha egy szép és egy gyorsan összedobható vacsit szeretnétek, akkor mindenképpen próbáljátok ki ezt a jacket potatót, amit most édesburgonyából készítettünk! Iszonyú finom lesz a végeredmény, és tényleg seperc alatt kész! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
17
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg édesburgonya
4 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g csirkemellfilé
só, bors
300 g koktélparadicsom
1 marék friss bazsalikom
200 g feta
Bevásárlólistához adom

Az édesburgonyákat alaposan megmossuk, kicsit megszurkáljuk, majd mikróban 10 perc alatt “előfőzzük” őket. (Aki nem akarja mikrózni, az 160 fokos sütőben, 40 perc alatt is megsütheti a krumplikat.)

A töltött édesburgonya tálalása

A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, és 2 kanál olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, amit sózunk, borsozunk és jól megpirítjuk. Hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomokat, amit addig főzünk, míg egy kicsit megszottyad, de még nem esik szét.

Rászórjuk a durvára vágott bazsalikomot, egyszer átkeverjük és elzárjuk a lángot. A krumplikat hosszában végighasítjuk, majd a belsejüket megkenjük olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Megtöltjük a krumplikat a csirkemelles-paradicsomos töltelékkel, rámorzsoljuk a fetát és további 10 percre betoljuk a sütőbe.

Ha tetszett a töltött édesburgonya receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások