Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg göngyölt sertésszűz
90 g barna cukor
3 tk füstölt paprika
1 tk fokhagymapor
1 tk vöröshagymapor
3 tk só
100 g bbq szósz
4 db érett, de nem szottyos őszibarack
2 ek olívaolaj
frissen tört bors a tálaláshoz

A salátához

60 ml olívaolaj
20 ml balzsamecet
1 tk méz
1 csipet só
80 g rukkola
150 g lágy kecskesajt
2 - 3 ek tökmag
3 - 4 ek pekándió
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Göngyölt sertésszűz grillezett barackkal és kecskesajtos salátával

Cseppet sem túlzás azt mondani, hogy ebben a fogásban benne van minden, ami nyár! A forró grill illata, a fűszeres, szaftos hús, a lédús őszibarack, úgy, ahogy nem is gondolnátok rá, és egy nagy adag, ropogós saláta. Kevés melóval készíthettek egy fenséges, könnyű vacsit, amit aztán újra- és újrarendel tőletek a család. :-)
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg göngyölt sertésszűz
90 g barna cukor
3 tk füstölt paprika
1 tk fokhagymapor
1 tk vöröshagymapor
3 tk só
100 g bbq szósz
4 db érett, de nem szottyos őszibarack
2 ek olívaolaj
frissen tört bors a tálaláshoz

A salátához

60 ml olívaolaj
20 ml balzsamecet
1 tk méz
1 csipet só
80 g rukkola
150 g lágy kecskesajt
2 - 3 ek tökmag
3 - 4 ek pekándió
Bevásárlólistához adom

A húst szárazra töröljük, a fűszereket összekeverjük a cukorral egy tálban, és a hús minden oldalát megszórjuk, kicsit belemasszírozzuk. Ha van lehetőségünk, pihentessük pár órát hűtőben, de sütés előtt fél órával vegyük ki, és szobahőmérsékleten tároljuk a sertésszüzet. A grill egyik felét 150-160 fokra melegítjük, indirekt hőn, a grillt lecsukva sütjük a húst. Vastagságától függően 18-20 vagy 20-25 percig is, alkalmanként megforgatva. Ha letelt az idő, egy rétegben bekenjünk a húst bbq szósszal, és 5-10 percig sütjük tovább, hogy a belső hője 62-65 fok körül legyen. Mikor elkészült, lefedve pihentetjük, míg összeállítjuk a köreteket. 

A grillt feljebb vesszük 200-210 fokra, a barackokat félbevágjuk, kimagozzuk, a vágott oldalukat vékony réteg olajjal bekenjük. Összesen 6-8 perc alatt, egyszer megfordítva, direkt hőn meggrillezzük őket. A salátaöntetet egy kis üvegben összerázzuk, és elkészítjük a salátát.

A sertésszűzről eltávolítjuk a kötözőmadzagot, és felszeletelve, a barackkal, a salátával és egy kevés frissen tört fekete borssal tálaljuk a húst.

Ha tetszett a göngyölt sertésszűz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások