A sültcékla-saláta zöldséges fasírttal elkészítéséhez a céklát megmossuk, ha nagyobbakat találtunk akkor 2-3 darabba vágjuk, ha közepeseket, akkor egészben hagyjuk, lekenjük egy kevés olajjal és megsózzuk. Alufóliába csomagoljuk, tepsire rakjuk és 200 fokra előmelegített sütőben legalább 80-90 percig sütjük.
A fasírthoz lereszeljük a cukkinit, a répát, a zellert, és hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, a tojást, sót, borsot, a zsemlemorzsát, valamint a reszelt parmezánt és szerecsendiót. A masszát állni hagyjuk, amíg megfőzzük a krumplit.
A krumplit megpucoljuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk és sós vízben háromnegyedrészt készre főzzük, majd leszűrjük. Egy tepsi egyik felére rakjuk, mert a másik felén a fasírtot fogjuk megsütni. Meglocsoljuk az olajjal, összekeverjük a fűszerekkel, és berakjuk a cékla fölé 15 percre.
Ha letelt az idő, kivesszük a tepsit, és a másik felére rakjuk a kisebb mandarin nagyságúra kigombócozott fasírtokat. Ez is mehet vissza a sütőbe még 40 percre.
Ha megsült a cékla, hagyjuk kihűlni, megpucoljuk, kis kockákra vágjuk és összekeverjük a zúzott fokhagymával, a joghurttal, a reszelt citromhéjjal, a citromlével, az apróra vágott lila hagymával, petrezselyemmel és snidlinggel, sóval és borssal.
Így egyszerre készül el nagyjából a három elem, és már ehetjük is.

- Elkészítési idő: 120 perc
- Sütési idő: 80-90 perc