Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Kölessel töltött paprika

Hozzávalók

4
főre
+

A töltött paprikákhoz

100 g köles
6 - 8 db TV paprika
500 g darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 tk pirospaprika
só, bors
1 mk őrölt kömény

A paradicsommártáshoz

1 db darab zellergumó (kicsi)
2 szál zellerszár
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
só,bors
2 - 3 db kápia paprika
1 l passata (passzírozott paradicsom)
ízlés szerint cukor
1 ek liszt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kölessel töltött paprika

Ez egy majdnem klasszik töltött paprika recept, ami talán annyiban tér el a megszokottól, hogy rizs helyett kölessel van dúsítva a töltelék, és a paradicsommártáshoz még egy kis sültpaprika-krém is keveredik, ami talán még királyabbá teszi ezt az amúgy is csodás ételt!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A töltött paprikákhoz

100 g köles
6 - 8 db TV paprika
500 g darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 tk pirospaprika
só, bors
1 mk őrölt kömény

A paradicsommártáshoz

1 db darab zellergumó (kicsi)
2 szál zellerszár
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
só,bors
2 - 3 db kápia paprika
1 l passata (passzírozott paradicsom)
ízlés szerint cukor
1 ek liszt
Bevásárlólistához adom

A kölest kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, majd kihűtjük. A paprikákat kicsumázzuk a vöröshagymát és a fokhagymát nagyon finomra vágjuk, és alaposan összekeverjük a tojással, fűszerekkel, és a kihűlt kölessel. A paprikákat megtöltjük a töltelékkel. A maradékból (ha van) gombócokat formázunk.

Kb. 1,5 liter forrásban lévő vízbe beledobjuk a zellergumót, zellerszárat, hagymát, fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. A kápia paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük, majd meghámozzuk, és botmixerrel pürésítjük. A töltött paprikákat és gombócokat is beletesszük a forrásban lévő fűszeres vízbe és felöntjük a passatával.

40-50 percig lassú tűzön főzzük, majd kihalásszuk a paprikákat és a gombócokat, és a hagymákat, zellereket is. Kb. 100 ml vizet csomómentesre keverünk a liszttel, és hozzáadjuk a paradicsommártáshoz, a pürésített kápia paprikával együtt. Ízlés szerint cukrozzuk, még 5 percig forraljuk, majd visszatesszük a paprikákat/gombócokat. Főtt krumplival, vagy friss kenyérrel tálaljuk.

Ha tetszett a töltött paprika receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások