Hozzávalók
A raguhoz
- 500 g apró szemű barna csiperke
- 2 ek olaj
- só, bors
- 2 dl száraz fehérbor
- 500 g csirkemell
- 500 g csirkefelsőcomb
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 400 g darabolt paradicsom
- 500 ml alaplé vagy víz
- 1 csokor friss petrezselyem
A körethez
- 300 g rizs
- 600 ml víz
- só
- 4 db tojás
- olívaolaj
Marengói csirke
Hozzávalók
A raguhoz
- 500 g apró szemű barna csiperke
- 2 ek olaj
- só, bors
- 2 dl száraz fehérbor
- 500 g csirkemell
- 500 g csirkefelsőcomb
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 400 g darabolt paradicsom
- 500 ml alaplé vagy víz
- 1 csokor friss petrezselyem
A körethez
- 300 g rizs
- 600 ml víz
- só
- 4 db tojás
- olívaolaj
Egy száraz lábasban megpirítjuk a gombát, majd kiszedjük.
Ugyanabban a lábasban az olajon megpirítjuk a sózott, borsozott csirkerészeket. Kiszedjük egy tányérra, és a visszamaradt szafton üvegesre pároljuk a felaprított hagymát. Belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a fehérborral. Ráöntjük a darabolt paradicsomot, az alaplé felét, és felforraljuk. Visszarakjuk a csirkét, és lefedve, alacsony lángon rotyogtatjuk úgy, hogy folyamatosan pótoljuk az alaplevet, amíg el nem fogy. Ha az összes alaplevet beleöntöttük, levesszük a fedőt, hozzáadjuk a gombát, és addig főzzük, amíg a csirke teljesen omlós nem lesz. A legvégén friss petrezselyemmel szórjuk meg, és elzárjuk.
A rizst beleöntjük egy lábasba, felöntjük a vízzel, sózzuk, és puhára főzzük. A tojásokból egyesével, egy evőkanál olajon tükörtojást sütünk. A ragut a rizzsel és a tükörtojással tálaljuk.
Ha tetszett a marengói csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!