Hirdetés

Marokkói marharagu, mentás joghurttal

Hozzávalók

4
főre

A marharaguhoz

1 kg marhacomb
1 konzerv csicseriborsó (400 g)
2 tk kukoricaliszt
só, bors
olívaolaj
1 l marhaalaplé
1 nagy fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
fűszerkeverék

A fűszerkeverékhez

1 tk római kömény
1 tk füstölt pirospaprika
2 tk őrölt kömény
1 tk fahéj
1 tk őrölt gyömbér
1 mk cayenne bors
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 csipet őrölt szegfűbors
1 mk őrölt koriander

A mentás joghurthoz

5 ek natúr joghurt
1 kis csokor friss menta
1 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
só, bors

A kuszkuszhoz

150 g kuszkusz
300 ml víz
1 kis fej hagyma
1 tk őrölt római kömény
2 marék pirított mogyoró
Hirdetés

Marokkói marharagu, mentás joghurttal

Ha szeretitek a nagyon durván aromás kajákat akkor ezt mindenképpen próbáljátok ki: fűszeres marharagu, friss mentás joghurt és egy mogyorós kuszkusz, ami akkora ízbombát okoz, hogy próbáljatok nem felrobbanni légyszi, köszi! :D
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre

A marharaguhoz

1 kg marhacomb
1 konzerv csicseriborsó (400 g)
2 tk kukoricaliszt
só, bors
olívaolaj
1 l marhaalaplé
1 nagy fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
fűszerkeverék

A fűszerkeverékhez

1 tk római kömény
1 tk füstölt pirospaprika
2 tk őrölt kömény
1 tk fahéj
1 tk őrölt gyömbér
1 mk cayenne bors
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 csipet őrölt szegfűbors
1 mk őrölt koriander

A mentás joghurthoz

5 ek natúr joghurt
1 kis csokor friss menta
1 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
só, bors

A kuszkuszhoz

150 g kuszkusz
300 ml víz
1 kis fej hagyma
1 tk őrölt római kömény
2 marék pirított mogyoró

A fűszerkeverék hozzávalóit egy kis tálban összekeverjük. A marhahúst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kukoricaliszttel. Egy nagy lábasban egy kevés olajat hevítünk és jól megpirítjuk az előkészített húst, kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd beleöntjük a fűszerkeveréket. Jól elkeverjük, visszatesszük az elősütött húst és felöntjük az alaplé felével. Felforraljuk és alacsony lángon tovább rotyogtatjuk fedő nélkül. Néha-néha ránézünk és megkavarjuk. 40 perc múlva beleöntjük az alaplé másik felét is és tovább főzzük közepes lángon 20-25 percig. Amikor már majdnem megpuhult a marha, hozzáöntjük a lepcsepegtetett csicseriborsót és kb. 5 percig főzzük még.

Amíg a ragu készül, közben elkészítjük a kuszkuszt: a vizet felforraljuk, a kuszkuszt egy mély tálba rakjuk, felöntjük a vízzel, megsózzuk és lefedve félretesszük, hogy jól megszívja magát. Egy serpenyőben egy kevés olajon a hagymát megpirítjuk, rádobjuk a mogyorót és azzal is kb. 3 percig pirítjuk. Beleszórjuk a kuszkuszt és alaposan elkeverjük, elzárjuk.

A mentás szószhoz nagyon apróra vágjuk a mentát, a joghurtot egy kis tálba rakjuk, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fél citrom levét és elkeverjük a mentával.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások