Hozzávalók
A marharaguhoz
- 1 kg marhacomb
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g)
- 2 tk kukoricaliszt
- só, bors
- olívaolaj
- 1 l marhaalaplé
- 1 fej nagyobb hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- fűszerkeverék
A fűszerkeverékhez
- 1 tk római kömény
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 2 tk őrölt kömény
- 1 tk fahéj
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 mk cayenne bors
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet őrölt szegfűbors
- 1 mk őrölt koriander
A mentás joghurthoz
- 5 ek natúr joghurt
- 1 kis csokor friss menta
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ db citrom leve
- só, bors
A kuszkuszhoz
- 150 g kuszkusz
- 300 ml víz
- só
- 1 fej kisebb hagyma
- 1 tk őrölt római kömény
- 2 marék pirított mogyoró
Hozzávalók
A marharaguhoz
- 1 kg marhacomb
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g)
- 2 tk kukoricaliszt
- só, bors
- olívaolaj
- 1 l marhaalaplé
- 1 fej nagyobb hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- fűszerkeverék
A fűszerkeverékhez
- 1 tk római kömény
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 2 tk őrölt kömény
- 1 tk fahéj
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 mk cayenne bors
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet őrölt szegfűbors
- 1 mk őrölt koriander
A mentás joghurthoz
- 5 ek natúr joghurt
- 1 kis csokor friss menta
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ db citrom leve
- só, bors
A kuszkuszhoz
- 150 g kuszkusz
- 300 ml víz
- só
- 1 fej kisebb hagyma
- 1 tk őrölt római kömény
- 2 marék pirított mogyoró
A fűszerkeverék hozzávalóit egy kis tálban összekeverjük. A marhahúst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kukoricaliszttel. Egy nagy lábasban egy kevés olajat hevítünk és jól megpirítjuk az előkészített húst, kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd beleöntjük a fűszerkeveréket. Jól elkeverjük, visszatesszük az elősütött húst és felöntjük az alaplé felével. Felforraljuk és alacsony lángon tovább rotyogtatjuk fedő nélkül. Néha-néha ránézünk és megkavarjuk. 40 perc múlva beleöntjük az alaplé másik felét is és tovább főzzük közepes lángon 20-25 percig. Amikor már majdnem megpuhult a marha, hozzáöntjük a lepcsepegtetett csicseriborsót és kb. 5 percig főzzük még.
Amíg a ragu készül, közben elkészítjük a kuszkuszt: a vizet felforraljuk, a kuszkuszt egy mély tálba rakjuk, felöntjük a vízzel, megsózzuk és lefedve félretesszük, hogy jól megszívja magát. Egy serpenyőben egy kevés olajon a hagymát megpirítjuk, rádobjuk a mogyorót és azzal is kb. 3 percig pirítjuk. Beleszórjuk a kuszkuszt és alaposan elkeverjük, elzárjuk.
A mentás szószhoz nagyon apróra vágjuk a mentát, a joghurtot egy kis tálba rakjuk, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fél citrom levét és elkeverjük a mentával.