Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

2
főre
+
300 g csirkemellfilé
só, bors
400 g újburgonya
100 ml olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 - 3 szál rozmaring
50 g CUCINA NOBILE Grana Padano
50 g tömb mozzarella

A mázhoz

50 g barna cukor
75 g méz
½ db citrom facsart leve
1 ek Worcester szósz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mázas csirkemell sajtos grillezett újburgonyával

Ha van a tavasznak kifejezett étele, én biztos ezt választanám meg annak: ropogós újkrumpli, omlós csirke, ahogyan azt kell.
Kipróbáltam, jóóó lett!
16
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
300 g csirkemellfilé
só, bors
400 g újburgonya
100 ml olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 - 3 szál rozmaring
50 g CUCINA NOBILE Grana Padano
50 g tömb mozzarella

A mázhoz

50 g barna cukor
75 g méz
½ db citrom facsart leve
1 ek Worcester szósz
Bevásárlólistához adom

Az újburgonyát ⅔-ig előfőzzük. A máz összetevőit egy lábosban összeforraljuk, és egy kicsit be is sűrítjük. A csirkemelleket magasabb lángon kevés olajon megpirítjuk mindkét oldalukon, közben sózzuk, borsozzuk.

Ha kész, még a serpenyőben egy ecsettel lekenjük a máz felével, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, félidőben újra átkenve a maradék mázzal. A krumplikat negyedeljük, magas lángon olívaolajon elkezdjük pirítani, majd közé dobjuk a megroppantott fokhagymagerezdeket, sózzuk, borsozzuk, és rádobjuk a száráról lehúzott rozmaringot is. Amikor már majdnem kész, ráreszeljük a kétféle sajtot, és további 2-3 percig sütjük, amíg a krumplik aranybarnák nem lesznek és a sajt rá nem olvad, majd tálaljuk.

A mázas csirkemell tálalása

Ha tetszett a mázas csirkemell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások