Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Mézes-chilis kacsacomb

Hozzávalók

4
főre
+
4 db kacsacomb
2 ek kacsazsír
3 gerezd fokhagyma
1 tk bazsalikom
1 tk majoranna
4 db zsályalevél
4 - 5 db nagyobb krumpli
só, bors
6 - 8 db chilipaprika
3 ek méz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mézes-chilis kacsacomb

Perfekt kaja ebédre, vacsorára, vagy ha lazára vennétek az ünnepi asztal főfogását, oda is tök jó lehet ez a kacsa. Egyáltalán nem macerás, úgyhogy simán összedobhatjátok bármikor!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
4 db kacsacomb
2 ek kacsazsír
3 gerezd fokhagyma
1 tk bazsalikom
1 tk majoranna
4 db zsályalevél
4 - 5 db nagyobb krumpli
só, bors
6 - 8 db chilipaprika
3 ek méz
Bevásárlólistához adom

A kacsacombokat megtisztítjuk, és jó alaposan sózzuk, borsozzuk. A tepsibe belekanalazzuk a kacsazsírt, és beletesszük a combokat bőrrel lefelé. Megszórjuk a bazsalikommal, majorannával, mellétesszük a zsályaleveleket, a cikkekre vágott, sózott krumplikat és a kettévágott fokhagymagerezdeket is.

Felöntjük 1 deci vízzel, és alufóliával lefedve 160 fokon 1 órán keresztül sütjük. Ezután megfordítjuk a combokat, megint letakarjuk az alufóliával, és újabb 1 órát sütjük. Ha letelt az idő, levesszük a fóliát, és a combokat megkenjük a felszeletelt chili és méz keverékével. Felvesszük a sütő hőfokát 190 fokra, és további 30-40 percig sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások