Hozzávalók
A mártáshoz
- 6 db csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g jó minőségű sonka
- 2 csipet oregánó
- 200 ml passata (passzírozott paradicsom)
A húshoz
- 5 szelet karaj
- só
- bors
- liszt
- 2 db tojás
- zsemlemorzsa
A tálaláshoz
- 300 g spagetti
- 100 g reszelt sajt (edami, trappista, cheddar)
Hozzávalók
A mártáshoz
- 6 db csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g jó minőségű sonka
- 2 csipet oregánó
- 200 ml passata (passzírozott paradicsom)
A húshoz
- 5 szelet karaj
- só
- bors
- liszt
- 2 db tojás
- zsemlemorzsa
A tálaláshoz
- 300 g spagetti
- 100 g reszelt sajt (edami, trappista, cheddar)
A gombákat szeletekre vágjuk és száraz serpenyőben lepirítjuk, majd hozzádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, na meg az olajat és átkeverjük. Pár perc után mehet hozzá a szeletekre vágott fokhagyma. A sonkát kisebb kockákra vágjuk, a serpenyőbe dobjuk a többi cucchoz és lepirítjuk. Mehet hozzá az oregánó és a passata is, sózzuk, borsozzuk. Nagyjából 10 perc alatt összefőzzük az alapot.
A karajszeleteket kicsit kilapítjuk egy klopfolóval, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Klasszikus módon panírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Forró olajban aranybarnára sütjük őket. Miközben készül a rántott hús, kifőzzük a spagettit, kb. 90%-ig, bő, enyhén sós vízben. A sütőt 230 fokra előmelegítjük, a tészta főzővizéből pár evőkanálnyival felhígítjuk a szószt, összekeverjük a spagettivel, megszórjuk az egészet a reszelt sajt felével, rádobjuk a hússzeleteket, rászórjuk a sajt másik felét és betoljuk a sütőbe kb. 10 percre amíg ráolvad a sajt a hússzeletekre és a spagettire. Olvadó sajt, rántott hús, spagetti, mi kell még gyerekek?!