Hozzávalók
- 20 ml olaj
- 100 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g gomba
- 350 ml passata
- só, bors
- 150 g gépsonka
- 2 tk oregánó
- 180 g makaróni tészta
A húshoz
- 400 g sertéskaraj
- só, bors
- 40 g liszt
- 1 db tojás
- 40 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 1 csokor petrezselyem
Milánói sertéskaraj
Hozzávalók
- 20 ml olaj
- 100 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g gomba
- 350 ml passata
- só, bors
- 150 g gépsonka
- 2 tk oregánó
- 180 g makaróni tészta
A húshoz
- 400 g sertéskaraj
- só, bors
- 40 g liszt
- 1 db tojás
- 40 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 1 csokor petrezselyem
A milánói sertéskaraj elkészítéséhez olajat hevítünk egy serpenyőben, majd rárakjuk a kis kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. További egy perc pirítás után beletesszük a cikkekre vágott gombát, és nagy lángon 2-3 perc alatt lepirítjuk. Felöntjük a passatával, és ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kb. 1 cm-es kockákra vágott gépsonkát, ízesítjük oregánóval, majd egy perc forralás után lekapcsoljuk a tűzhelyet.
A húst minimálisan kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a szokásos módon bepanírozzuk: először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. 170 fokra melegített olajban kb. 4 perc alatt kisütjük.
A tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt, enyhén sós, bő, lobogó vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Összekeverjük a szószt a tésztával, majd tányérra szedjük. Rárakunk egy szelet húst, és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a milánói sertéskaraj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!