Hirdetés

Milánói sertéskaraj

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
20 ml olaj
Hozzávaló kipipálva
100 g hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
250 g gomba
Hozzávaló kipipálva
350 ml passata
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
150 g gépsonka
Hozzávaló kipipálva
2 tk oregánó
Hozzávaló kipipálva
180 g makaróni tészta

A húshoz

Hozzávaló kipipálva
400 g sertéskaraj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
40 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
40 g zsemlemorzsa
Hozzávaló kipipálva
bő olaj a sütéshez

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Milánói sertéskaraj

Most nem kell Milánóig utaznod, ha egy jó kis milánói karajra vágysz. Igaz, ott furán is néznének rád, ha kérnél egy ilyet. Inkább maradj itthon, és készítsd el te magad, hiszen a receptet már tudod.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
20 ml olaj
Hozzávaló kipipálva
100 g hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
250 g gomba
Hozzávaló kipipálva
350 ml passata
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
150 g gépsonka
Hozzávaló kipipálva
2 tk oregánó
Hozzávaló kipipálva
180 g makaróni tészta

A húshoz

Hozzávaló kipipálva
400 g sertéskaraj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
40 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
40 g zsemlemorzsa
Hozzávaló kipipálva
bő olaj a sütéshez

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A milánói sertéskaraj elkészítéséhez olajat hevítünk egy serpenyőben, majd rárakjuk a kis kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. További egy perc pirítás után beletesszük a cikkekre vágott gombát, és nagy lángon 2-3 perc alatt lepirítjuk. Felöntjük a passatával, és ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kb. 1 cm-es kockákra vágott gépsonkát, ízesítjük oregánóval, majd egy perc forralás után lekapcsoljuk a tűzhelyet.

A húst minimálisan kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a szokásos módon bepanírozzuk: először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. 170 fokra melegített olajban kb. 4 perc alatt kisütjük.

A tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt, enyhén sós, bő, lobogó vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Összekeverjük a szószt a tésztával, majd tányérra szedjük. Rárakunk egy szelet húst, és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.

milanoi-serteskaraj
Milánói sertéskaraj

Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a milánói sertéskaraj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még többi milánói finomság, ami nem csak sertéskaraj:

Ossobucco milánói módra

Milánói sertésborda rengeteg sajttal összesütve

Milánói makaróni és rengeteg SAJT

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?