Hozzávalók
A keftához
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ csokor petrezselyem
- 300 g darált marhahús
- 30 g darált marhafaggyú
- só, bors
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt római kömény
- ½ csokor menta
- 30 g reszelt cheddar sajt
- 30 g reszelt trappista sajt
- 30 g reszelt edami sajt
A körethez
- 2 db padlizsán
- 50 ml olívaolaj
- ½ csokor menta
- só, bors
- 1 tk chilipor
- 100 g feta sajt
A tálaláshoz
- ½ db citrom
- néhány levél menta
Hozzávalók
A keftához
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ csokor petrezselyem
- 300 g darált marhahús
- 30 g darált marhafaggyú
- só, bors
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt római kömény
- ½ csokor menta
- 30 g reszelt cheddar sajt
- 30 g reszelt trappista sajt
- 30 g reszelt edami sajt
A körethez
- 2 db padlizsán
- 50 ml olívaolaj
- ½ csokor menta
- só, bors
- 1 tk chilipor
- 100 g feta sajt
A tálaláshoz
- ½ db citrom
- néhány levél menta
A kefta, azaz a húspogácsa elkészítéséhez egy aprítógéppel összeaprítjuk a vöröshagymát, a paradicsomot, a fokhagymát és a petrezselymet, ezután egy keverőtálban összekeverjük a darált húst, a faggyút és az aprított zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a fahéjat, a római köményt és a felaprított mentát, majd alaposan összedolgozzuk.
Négy egyenlő részre osztjuk a húst, a reszelt sajtokat pedig összekeverjük. A kiporciózott húst két zsírpapír között kilapítjuk, a közepére szórjuk a reszelt sajtmix felét és ráfektetünk egy másik adag kilapított húst. A széleit összenyomkodjuk és kicsit megformázzuk.
A padlizsánsalátához a padlizsánt hosszában elfelezzük és 1 cm-es szeletekre vágjuk. Az öntethez összekeverjük az olívaolajat, az aprított mentát, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a chiliport. A felszeletelt padlizsánt forró grillen megsütjük, majd egy keverőtálban összekeverjük az olívaolajos öntettel, és rámorzsoljuk a feta sajtot.
A sajtal töltött húspogácsákat szintén a grillre dobjuk, és oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük. A sült húst a padlizsánsalátával és egy cikk citrommal, valamint néhány levél friss mentával tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a töltött kefta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több izgalmas recept Sohától:
Maradékmentő húsos szendvics házi pitából