Húsételek

Narancsoskacsagyömbéressütőtökkrémmel

Narancsos kacsa gyömbéres sütőtökkrémmel

Hozzávalók
2 db
bőrös kacsamellfilé
só, bors
A mázhoz
2 db
narancs leve
2 gerezd
átnyomott fokhagyma
100 g
méz
2 - 3 ág
kakukkfű
25 g
szójaszósz
1 db
babérlevél
A krémhez
200 ml
tej
20 ml
szezámolaj
1 db
friss gyömbér
(nagyobb)
só, bors
A tálaláshoz
nagy szemű só
mikrozöldek
100 g
vaj

Elkészítés

A narancsos kacsa mázához tegyük egy kisebb lábosba a narancs kifacsart levét, a megtisztított, átnyomott fokhagymát, a mézet, a szójaszószt, a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd kb. ⅓-ára beforraljuk, és leszűrjük.

A kacsa bőrös oldalát beirdaljuk, és közepes lángon szép ropogósra sütjük. A másik oldalát sózzuk, borsozzuk, és magasabb lángon 30-45 másodpercig kérgesítjük, majd bőrös felével felfelé lekenjük a mázzal, és 175 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a maghőmérséklet el nem éri a 65-70 fokot (átsütöttségi igénytől függően). A sütés felénél még egyszer lekenjük, a végén pedig felső grillel adhatunk még egy kis ropogósságot a bőrnek.

Narancsos kacsa gyömbéres sütőtökkrémmel

A fagyasztott mixet a kacsa kisült zsírján kiolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, a szezámolajat, belereszeljük a gyömbért, sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a vajat, majd pürésítjük (ha lazább állag kell, adjunk még hozzá tejet).

Tálaláskor szedünk egy adag zöldségpürét a tányérra, erre kerül a felszeletelt kacsa. Nagy szemű sóval, borssal és mikrozöldekkel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek:

www.streetkitchen.hu

Ez a fogás egymagában megtestesíti azt, amiért szeretjük ezt az évszakot: telt ízek, kellemes aromák, és szemet gyönyörködtető megjelenés.

Hozzávalók

2 főre
2 db
bőrös kacsamellfilé
só, bors
A mázhoz
2 db
narancs leve
2 gerezd
átnyomott fokhagyma
100 g
méz
2 - 3 ág
kakukkfű
25 g
szójaszósz
1 db
babérlevél
A krémhez
200 ml
tej
20 ml
szezámolaj
1 db
friss gyömbér
(nagyobb)
só, bors
A tálaláshoz
nagy szemű só
mikrozöldek
100 g
vaj

A narancsos kacsa mázához tegyük egy kisebb lábosba a narancs kifacsart levét, a megtisztított, átnyomott fokhagymát, a mézet, a szójaszószt, a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd kb. ⅓-ára beforraljuk, és leszűrjük.

A kacsa bőrös oldalát beirdaljuk, és közepes lángon szép ropogósra sütjük. A másik oldalát sózzuk, borsozzuk, és magasabb lángon 30-45 másodpercig kérgesítjük, majd bőrös felével felfelé lekenjük a mázzal, és 175 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a maghőmérséklet el nem éri a 65-70 fokot (átsütöttségi igénytől függően). A sütés felénél még egyszer lekenjük, a végén pedig felső grillel adhatunk még egy kis ropogósságot a bőrnek.

Narancsos kacsa gyömbéres sütőtökkrémmel

A fagyasztott mixet a kacsa kisült zsírján kiolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, a szezámolajat, belereszeljük a gyömbért, sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a vajat, majd pürésítjük (ha lazább állag kell, adjunk még hozzá tejet).

Tálaláskor szedünk egy adag zöldségpürét a tányérra, erre kerül a felszeletelt kacsa. Nagy szemű sóval, borssal és mikrozöldekkel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek:

Ha tetszett a Narancsos kacsa gyömbéres sütőtökkrémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept