Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
2 db kacsamellfilé (bőrös) (kb 500-600 g)
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
2 ek kínai ötfűszer-keverék

A körethez

Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
1 fej fehér hagyma
Hozzávaló kipipálva
3 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
400 g ceruzabab
Hozzávaló kipipálva
50 g vaj
Hozzávaló kipipálva
nagy szemű só, színes bors

A mártáshoz

Hozzávaló kipipálva
6 db narancs
Hozzávaló kipipálva
2 db citrom
Hozzávaló kipipálva
1 db lime
Hozzávaló kipipálva
100 ml bourbon
Hozzávaló kipipálva
2 ek méz
Hozzávaló kipipálva
2 ek szójaszósz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Narancsos kacsamell ceruzababbal

A kacsa és a narancs találkozása egy valódi klasszikus – ez kerül hát most a tányérunkra néhány apró, izgalmas részlet hozzáadásával.
Kipróbáltam, jóóó lett!
17
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
2 db kacsamellfilé (bőrös) (kb 500-600 g)
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
2 ek kínai ötfűszer-keverék

A körethez

Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
1 fej fehér hagyma
Hozzávaló kipipálva
3 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
400 g ceruzabab
Hozzávaló kipipálva
50 g vaj
Hozzávaló kipipálva
nagy szemű só, színes bors

A mártáshoz

Hozzávaló kipipálva
6 db narancs
Hozzávaló kipipálva
2 db citrom
Hozzávaló kipipálva
1 db lime
Hozzávaló kipipálva
100 ml bourbon
Hozzávaló kipipálva
2 ek méz
Hozzávaló kipipálva
2 ek szójaszósz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A mártáshoz kifacsarjuk a citrusfélék levét, és egy lábosban elkezdjük forralni, majd beleöntjük a bourbont, és elpároljuk az alkoholt. Hozzáadjuk a többi összetevőt, majd közepes lángon szép sűrűre beforraljuk. Ha szükséges, a végén a mézzel tudunk állítani az édességen.

A kacsamellek bőrös felét beirdaljuk, a másik oldalát pedig vékonyan beolajozzuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az ötfűszer-keverékkel. Állni hagyjuk 15-30 percig, majd egy serpenyőben, bőrös felével lefelé, közepes lángon elkezdjük kisütni belőle a zsírt. Ezután rápirítunk a másik felére is, végül 180-200 fokra előmelegített sütőben a kívánt állagúra sütjük.

A felszeletelt fehér hagymát és az átnyomott fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a babot, és készre pároljuk-grillezzük. Végül kevés vajat adunk hozzá, hogy szép fényes legyen, és sózzuk, borsozzuk.

Egy tányérra halmozunk a köretből, mellé szedjük a felszeletelt kacsát, és gazdagon meglocsoljuk a mártással.

Narancsos kacsamell ceruzababbal

Ha tetszett a narancsos kacsamell ceruzababbal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?