Hirdetés

Padlizsánnal borított darált húsos rigatoni

Hozzávalók

1
18 cm átmérőjű tortaformához
+
4 db padlizsán
só, bors
olívaolaj
200 g mozzarella
20 g parmezán

A tésztás töltelékhez

200 g rigatoni tészta
250 g darált marhahús
2 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 tk oregánó
2 tk sűrített paradicsom
1 db darabolt paradicsom konzerv
100 ml víz
1 csokor friss bazsalikom felaprítva (a szárával együtt)
10 g parmezán
Hirdetés

Padlizsánnal borított darált húsos rigatoni

Marhahúsos paradicsomos ragu, sajttal, tésztával, padlizsánkabátban- ez a padlizsános incaciata. Igazi villantós kaja, ami rövid idő alatt kész. Akár hétköznapi vacsinak is tök jó, egy friss zöldsalival.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

1
18 cm átmérőjű tortaformához
+
4 db padlizsán
só, bors
olívaolaj
200 g mozzarella
20 g parmezán

A tésztás töltelékhez

200 g rigatoni tészta
250 g darált marhahús
2 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 tk oregánó
2 tk sűrített paradicsom
1 db darabolt paradicsom konzerv
100 ml víz
1 csokor friss bazsalikom felaprítva (a szárával együtt)
10 g parmezán

A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük és vízzel átöblítjük (most azért fontos az öblítés, hogy ne tapadjon össze).

A padlizsánokat hosszában, kb. 2-3 mm vastagra vágjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben kevés olajon, oldalanként 2 percig sütjük őket, majd kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben 2 evőkanál olajon elkezdjük pirítani a darált húst. Ha már nem rózsaszín, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát.

Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és rátesszük a sűrített paradicsomot. 3 percig pirítjuk. Beleöntjük a darabolt paradicsomot, a vizet és miután felforrt, 10 percig rotyogtatjuk, majd elzárjuk és megszórjuk a bazsalikommal, majd belereszeljük a parmezánt. A ragut összekeverjük a főtt tésztával.

A tortaformát kiolajozzuk és belefektetjük a padlizsánszeleteket úgy, hogy először az alját “béleljük ki”: 2-3 szeletet rakunk le. Ezután az oldalát, úgy, hogy függőlegesen egymás mellé rakjuk a szeleteket, hogy a vége kilógjon és 1 mm-re fedjék egymást. Belerakjuk a ragu felét, rátépkedjük a mozzarella felét, ráreszeljük a parmezán felét, majd erre jöhet a maradék ragu, parmezán és mozzarella. Ráhajtogatjuk a padlizsánszeleteket. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ha kész, kb. 10-15 percig hagyjuk állni és ezután már szeletelhető is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások