Hozzávalók
A pikáns szószhoz
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db habanero chili
- ½ tk oregánó
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk szárított koriander
- ½ mk Cayenne-bors
- só, bors
- 1 ek finomliszt
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- 500 ml passata
- 500 ml marhaalaplé
- 1 ek kristálycukor
A marharaguhoz
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt római kömény
- 500 g darált marhahús
- 1 konzerv vörösbab (400 g-os kiszerelés)
- só, bors
- ½ csokor friss koriander
- 200 g reszelt cheddar
A gombához
- 1 üveg almacider (500 ml-es kiszerelés)
- 1 ág kakukkfű
- 100 g shimeji gomba
Az összeállításhoz
- 4 db kukoricatortilla
- olívaolajspray
- 100 g reszelt pecorino sajt
- 200 g mozzarella
Hozzávalók
A pikáns szószhoz
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db habanero chili
- ½ tk oregánó
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk szárított koriander
- ½ mk cayenne-bors
- só, bors
- 1 ek finomliszt
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- 500 ml passata
- 500 ml marhaalaplé
- 1 ek kristálycukor
A marharaguhoz
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt római kömény
- 500 g darált marhahús
- 1 konzerv vörösbab (400 g-os kiszerelés)
- só, bors
- ½ csokor friss koriander
- 200 g reszelt cheddar
A gombához
- 1 üveg almacider (500 ml-es kiszerelés)
- 1 ág kakukkfű
- 100 g shimeji gomba
Az összeállításhoz
- 4 db kukoricatortilla
- olívaolajspray
- 100 g reszelt pecorino sajt
- 200 g mozzarella
A gombás-marhahúsos enchilada recept elkészítését a csípős szósszal kezdjük. Ehhez egy nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olívaolajat és mehet rá az apróra vágott vöröshagyma. Miközben a hagyma megpuhul, belereszeljük a fokhagymát és hozzáadjuk a felaprított habanerót, majd 3-4 percig pirítjuk. Megszórjuk a száraz fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a lisztet és kicsit lepirítjuk. Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, a passatát, felöntjük az alaplével, és alacsony lángon, gyakran kevergetve kb. 30 percig főzzük. Amikor a szósz már kissé besűrűsödött, egy botmixerrel leturmixoljuk, és ha szükséges, egy kevés cukorral ízesítjük.
A marhahúsos raguhoz olívaolajat hevítünk egy serpenyőben, és megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, majd belereszeljük a fokhagymát és megszórjuk egy kevés római köménnyel. Hozzáadjuk a darált marhahúst, amit fehéredésig pirítunk. Hozzádobjuk a lecsepegtetett babot és a már kész pikáns szószból is öntünk rá egy keveset. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük az aprított korianderrel, majd belerakjuk a cheddart és rottyantunk rajta egyet.
Eközben egy gyorsforralóba öntjük a cidert és elkezdjük forralni a kakukkfűvel együtt. Amikor felforrt, beledobjuk a gombákat, kb. 2 percig forgatjuk benne, majd félretesszük és hagyjuk, hogy ebben a lében hűljön ki.
A tortillák mindkét felét befújjuk olívaolajspray-vel és egy picit elősütjük mindkét oldalukat egy száraz serpenyőben. Ezután belemártjuk a szószba őket, rakunk bele a raguból és a cideres gombából is, és feltekerjük.
Egy tűzálló tálba vagy tepsibe öntünk a pikáns szószból és belerakosgatjuk a megtöltött enchiladákat. A tetejére kanalazunk még szószt, majd rászórjuk a reszelt sajtot és megpakoljuk a szeletelt mozzarellával. Ezután 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 30 percre, és készen is van az extra pikáns gombás-marhahúsos enchilada!
- Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
- Sütési idő: 30 perc
Ha tetszett a marhahúsos enchilada recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!