Hirdetés

Piros kocsonya

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 ½ kg kocsonyahús
300 g sertéshús (pl. comb)
3 fej hagyma
8 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
1 tk egész bors
3 ek pirospaprika
3 - 4 chilipaprika
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Piros kocsonya

Ahány ház, annyi szokás, szokták mondani. :) Van, aki fehéren, zöldséggel, mások fehéren, zöldség nélkül, megint mások meg pirosan. Én ez utóbbi tábort erősítem. Természetesen a fehér, zöldséges változatot is elkészítem, de azt meghagyom a kollégáknak.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 ½ kg kocsonyahús
300 g sertéshús (pl. comb)
3 fej hagyma
8 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
1 tk egész bors
3 ek pirospaprika
3 - 4 chilipaprika
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A húst alaposan átmossuk, és megtisztítjuk, majd feltesszük főni annyi vízben, ami éppen ellepi (ez nálam 2,7 liter vizet jelentett). Mikor elkezd hab képződni rajta, leszedjük róla. 

Ezután beletesszük az egészben hagyott hagymát, a fokhagymát és a fűszereket, és közepes lángon 2 órán át főzzük. Ekkor hozzátesszük a paprikát is és az egész chilit, és további 3 órán keresztül főzzük. Az első 4 órában folyamatosan pótoljuk a levet, ügyelve arra, hogy a hús és csont a főzővízben legyen, hogy minél több kollagént főzzünk ki belőle.

Kb. 5 óra főzés után kiszedjük a húst a léből, majd a levet egy pelenkán keresztül leszűrjük. A húst tányérokba szedjük, majd rámerjük a levet. Hűvös helyre tesszük, és megvárjuk, míg megdermed. Friss kenyérrel tálaljuk.

Piros kocsonya

Ha tetszett a piros kocsonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Klasszikus kocsonya

A tél legnagyobb menősége: Pho kocsonya!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?