Hirdetés
Instant

Hozzávalók

4
főre
+

A bárányhoz

2 db bárányborda
só, bors
2 ek olaj
150 g pirítatlan pisztácia
2 - 3 ek panko morzsa
1 gerezd fokhagyma
1 csokor friss bazsalikom
1 - 2 ág friss rozmaring
2 - 3 ek dijoni mustár

A sültrépa-püréhez

2 kg répa
olívaolaj
só, bors
3 - 4 ek méz
2 tk dijoni mustár
100 g hideg vaj kis kockákra vágva
300 ml víz

A salihoz

1 púpozott ek magos dijoni mustár
2 ek fehérborecet
6 ek olívaolaj
só, bors
6 - 7 db retek
1 db édeskömény
1 db narancs
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Pisztáciás bárányborda sültrépa-pürével és téli narancssalátával

Ha igazán villantós ünnepi kaját szeretnétek az asztalra pakolni, akkor készítsétek el azt a csodás pisztáciamorzsába forgatott bárányt, ami mellé még egy izgalmas sali és sültrépa-püré is került!
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A bárányhoz

2 db bárányborda
só, bors
2 ek olaj
150 g pirítatlan pisztácia
2 - 3 ek panko morzsa
1 gerezd fokhagyma
1 csokor friss bazsalikom
1 - 2 ág friss rozmaring
2 - 3 ek dijoni mustár

A sültrépa-püréhez

2 kg répa
olívaolaj
só, bors
3 - 4 ek méz
2 tk dijoni mustár
100 g hideg vaj kis kockákra vágva
300 ml víz

A salihoz

1 púpozott ek magos dijoni mustár
2 ek fehérborecet
6 ek olívaolaj
só, bors
6 - 7 db retek
1 db édeskömény
1 db narancs
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A répát megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a mézet, és összeforgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd 200 fokon addig sütjük, amíg jól meg nem karamellizálódik a külseje. Ha megsült, a többi hozzávalóval együtt egy turmixban vagy aprítógépben pürésítjük.

A bárányt sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon elősütjük a serpenyőben, oldalanként 2-3 perc alatt. Lekenjük a mustárral. A pisztáciát, a panko morzsát, a fokhagymát, a bazsalikomot sóval, borssal egy aprítógépben lezúzzuk, majd ebbe forgatjuk bele a húst. Ha kell, kézzel segítünk rátapasztani. Egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig, majd 200 fokon 10 percig sütjük. Ha jobban átsütve szeretitek, 180 fokon süssétek 15-20 percig, és utána 200 fokon tovább. Ha megsült, egy alufóliával letakarva hagyjuk állni 10 percig.

Pisztáciás bárányborda sültrépa-pürével

A salihoz a mustárt, az ecetet, az olajat, a sót és a borsot egy üvegben összerázzuk. A zöldségeket vékonyra szeleteljük (ha van, az édeskömény levelét megtartjuk), a narancs héját levágjuk, a fehér résszel együtt, és a narancs húsát is felszeleteljük, majd a salátára öntjük a dresszinget. Tálaláskor egy adag pürét teszünk a tányérra, rárakjuk a felszeletelt husit és mellé halmozzuk a salit is.

Ha tetszett a pisztáciás bárányborda receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások