Vegetáriánus ételek

Sajtos-zöldségesquiche

Sajtos-zöldséges quiche

Hozzávalók
A tésztához:
200 g
liszt
125 g
vaj
2 csipet
1 db
tojás
A töltelékhez:
4 db
tojás
2 gerezd
fokhagyma
2 csipet
szerecsendió
só, bors
100 ml
tej
1 marék
szeletelt csiperkegomba
1 nagy marék
friss spenót
1 db
kéregflórás, lágy sajt
4 - 5 db
koktélparadicsom
petrezselyem
150 ml
tejszín

Elkészítés
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, fóliába csomagoljuk és hűtőbe rakjuk. A töltelékhez a tojásot egy tálban lazán felverjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát, sót, borsot, szerecsendiót, tejet és tejszínt. A gombát kevés olajon lepirítjuk és hozzádobjuk a spenótleveleket. Ha összeesett a spenót, lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk.
A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett felületen kinyújtjuk és a formába rakjuk. Levágjuk a felesleges lelógó részeket, kibéleljük alufóliával, beleszórunk 2-3 marék babot és ezzel együtt 180 fokra előmelegített sötőben “vakon” sütjük 10 percig. Ezután kivesszük a babot a fóliával együtt és az elősütött pitébe öntjük a tojásos-tejes tölteléket. Rádobáljuk a spenótos gombát, pár szem félbevágott koktélparadicsomot, vágott petrezselymet és szeletelt sajtot. 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük a quiche-t.

www.streetkitchen.hu

A quiche műfaját nagyon sokféleképpen lehet variálni, de ha sajt van benne, csak jó lehet! Ha szeretitek a sós pitéket, akkor ezt a sajttal és zöldségekkel turbózott receptváltozatot ne hagyjátok ki!

Hozzávalók

1 db 26 cm átmérőjű formához
A tésztához:
200 g
liszt
125 g
vaj
2 csipet
1 db
tojás
A töltelékhez:
4 db
tojás
2 gerezd
fokhagyma
2 csipet
szerecsendió
só, bors
100 ml
tej
1 marék
szeletelt csiperkegomba
1 nagy marék
friss spenót
1 db
kéregflórás, lágy sajt
4 - 5 db
koktélparadicsom
petrezselyem
150 ml
tejszín
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, fóliába csomagoljuk és hűtőbe rakjuk. A töltelékhez a tojásot egy tálban lazán felverjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát, sót, borsot, szerecsendiót, tejet és tejszínt. A gombát kevés olajon lepirítjuk és hozzádobjuk a spenótleveleket. Ha összeesett a spenót, lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk.
A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett felületen kinyújtjuk és a formába rakjuk. Levágjuk a felesleges lelógó részeket, kibéleljük alufóliával, beleszórunk 2-3 marék babot és ezzel együtt 180 fokra előmelegített sötőben “vakon” sütjük 10 percig. Ezután kivesszük a babot a fóliával együtt és az elősütött pitébe öntjük a tojásos-tejes tölteléket. Rádobáljuk a spenótos gombát, pár szem félbevágott koktélparadicsomot, vágott petrezselymet és szeletelt sajtot. 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük a quiche-t.

Ha tetszett a Sajtos-zöldséges quiche receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept