Egy serpenyőt felforrósítunk, és az olajon megpegpirítjuk a cikkekre vágott gombát. Ha szépen megbarnult, hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát és póréhagymát, majd a spenótleveleket is. 2 percig pirítjuk őket, majd lehúzzuk a tűzről. Egy keverőtálba tesszük a tejszínt, a tojásokat, a reszelt füstölt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a gombás-spenótos ragut.
A leveles tésztát egy lisztezett nyújtódeszkára terítjük, és ha szükséges, kissé kinyújtjuk. 3 mm-es vastagságúnak kell lennie a tésztának. Kibéleljük vele a piteformát, és a felesleges tésztát levágjuk a széléről. Beleöntjük a tejszínes-zöldséges ragut, és megszórjuk a pirított mogyoróval és a félbevágott koktélparadicsommal. 165 fokra előmelegített sütőbe tesszük 45 percre. Ha megsült, egy kis pihentetés után már szeletelhetjük is.
Tálalásnál reszelt citromhéjat és apróra vágott snidlinget szórunk még a tetejére.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 45 perc
- Pihentetési idő: 15 perc