Hozzávalók
A raguhoz
- 2 ek méz
- 1 szál kakukkfű
- 500 g sárgabarack
- 1 tk fokhagymapor
- 2 tk csípős daráltpaprika-krém
- 250 ml víz
- só, bors
- 1 tk keményítő
A sült csirkemellhez
- 1 db egész csirkemell (400 g/db)
- só, bors
- 2 ek étolaj
A tálaláshoz
- 300 g főtt rizs
- 2 szál petrezselyem
Hozzávalók
A raguhoz
- 2 ek méz
- 1 szál kakukkfű
- 500 g sárgabarack
- 1 tk fokhagymapor
- 2 tk csípős daráltpaprika-krém
- 250 ml víz
- só, bors
- 1 tk keményítő
A sült csirkemellhez
- 1 db egész csirkemell (400 g/db)
- só, bors
- 2 ek étolaj
A tálaláshoz
- 300 g főtt rizs
- 2 szál petrezselyem
A sárgabarackos csirkéhez az első lépés, hogy a mézet egy serpenyőben elkezdjük felolvasztani a kakukkfűvel együtt. Amikor habzik a méz, hozzáadunk a barackból 300 grammot, amit előzőleg megpucoltunk és kb. 0,5 cm-es kockákra vágtunk. Kb. 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymaport és a daráltpaprika-krémet, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Enyhén sózzuk, borsozzuk, és közepesen erős hőfokon kb. 8 percig főzzük. Egy villa segítségével kissé szétnyomkodjuk a barackokat, hogy jobban kiadják az ízüket, majd az egészet leszűrjük. A visszamaradt mártást visszatesszük a serpenyőbe, beletesszük a maradék megpucolt és felkockázott barackot és 1 percig főzzük, hogy éppen csak megpuhuljanak. Kb. 50 ml vízben elkevert keményítővel besűrítjük.
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd a serpenyőben felforrósított olajon oldalanként kb. 2-2 perc alatt kérgesítjük. Amikor szép kérget kapott a hús, betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre, majd kivesszük, és szeletelés előtt hagyjuk 5-7 percet pihenni a húst.
Tálalásnál a húst a tányérra helyezzük, rákanalazzuk a szószt úgy, hogy leginkább a darabos rész kerüljön rá, mellé helyezzük a rizst, amit a petrezselyemmel díszítünk, végül a megmaradt barackos szaftot is a tányérra tesszük.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a sárgabarackos csirke recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Bejönnek a gyümölcsös-húsos kombók? Akkor a sárgabarackos csirke után csekkold ezeket a kajákat is!
Aszalt barackkal töltött csirkemell