Hirdetés

Sertéshússal töltött cukkini

Hozzávalók

4
főre
+
1 db nagyobb vagy 2 db kisebb cukkini
2 fej hagyma (kb. 300 g)
2 gerezd fokhagyma
600 g darált sertéshús
só, bors
pirospaprika
50 g rizs
2 csokor kapor
olaj
400 ml tej
400 ml alaplé
200 ml tejszín
2 - 3 ek liszt
50 g vaj
1 db citrom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sertéshússal töltött cukkini

Ha a paprikába és a káposztába lehet húst tölteni, miért ne lehetne a cukkinibe is?! Kipróbáltam, működik!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 db nagyobb vagy 2 db kisebb cukkini
2 fej hagyma (kb. 300 g)
2 gerezd fokhagyma
600 g darált sertéshús
só, bors
pirospaprika
50 g rizs
2 csokor kapor
olaj
400 ml tej
400 ml alaplé
200 ml tejszín
2 - 3 ek liszt
50 g vaj
1 db citrom
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A sertéshússal töltött cukkinihez, először a zöldséget vesszük kezelésbe. A cukkiniket megmossuk, és kb. 2 ujjnyi vastagságúra vágjuk. A belsejét kikaparjuk, vagy akár egy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

A húst beízesítjük: az egyik fej hagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, és mehetnek is a húsba. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a pirospaprikát, a rizst, és beleaprítunk 1 csokor kaprot. Alaposan elkeverjük, és megtöltjük a cukkiniket a töltelékkel. Ha maradt a húsból, gombócokat formázunk belőlük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk benne a másik fej, apró kockákra vágott hagymát. Amikor a hagyma majdnem megpirult, beletesszük a cukkiniket, és ha maradt hús, akkor a gombócokat is. Oldalanként kb. 2 perc alatt megpirítjuk őket. Felöntjük a tejjel és az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön főzzük körülbelül 30 percig. Amikor kész, óvatosan kivesszük a cukkiniket a mártásból.

A tejszínt összekeverjük a liszttel, majd a forró szószból kanalazunk rá egy keveset, és csomómentesre keverjük, majd a szószba öntjük a habarást, elkeverjük, és kb. 2 percig forraljuk. A másik csokor kaprot apróra vágjuk, és a vajjal együtt a mártásba dobjuk. A citrom levét kifacsarjuk, és hozzáadjuk.

Tálalásnál reszelt citromhéjjal és kaporral díszítjük.

Előkészítési idő: 10 perc

Főzési idő: 40 perc

Összesen: 50 perc

Sertéshússal töltött cukkini

Ha tetszett a sertéshússal töltött cukkini receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Spenóttal és sonkával töltött Stefánia vagdalt

Korianderes csirkével töltött cukkini

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?