Hozzávalók
A húshoz
- 1 fej hagyma
- 40 ml olaj
- 800 g darált sertéshús
- só, bors
- 2 tk pirosparika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 250 g friss spenót
- 150 g gépsonka
A körethez
- 250 g rizs
A krusztához
- 1 db szikkadt zsemle
- 100 g vörös cheddar sajt
- 1 csokor petrezselyem
- só
- 1 ek vaj
Hozzávalók
A húshoz
- 1 fej hagyma
- 40 ml olaj
- 800 g darált sertéshús
- só, bors
- 2 tk pirosparika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 250 g friss spenót
- 150 g gépsonka
A körethez
- 250 g rizs
A krusztához
- 1 db szikkadt zsemle
- 100 g vörös cheddar sajt
- 1 csokor petrezselyem
- só
- 1 ek vaj
A Stefánia vagdalt a húsvéti időszak nagy kedvence, de egy kicsit átvariálva már nem is a húsvétra emlékeztet. 🙂 A hagymát apró kockákra vágjuk, és az olaj felén lepirítjuk. A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lepirított hagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, belenyomunk 2 gerezd fokhagymát, beleütjük a tojást, majd alaposan összedolgozzuk.
Hagyjuk egy kicsit pihenni, míg megfonnyasztjuk a spenótot.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadunk egy gerezd zúzott fokhagymát, és beletesszük a spenótot. Elképzelhető, hogy két részletben kell lepirítanunk, mert frissen soknak tűnhet, de a hőkezelés során szépen összeesik.
Egy folpackot kiterítünk, és 2-3 cm vastagságban oszlatjuk el rajta a húst. A gépsonkákat félbevágjuk és a hús közepére tesszük őket, majd a sonkára ráhalmozzuk a spenótot is. A kiterített hús két szélét a fólia segítségével felhajtjuk, és jól összedolgozzuk. A lényeg, hogy betakarjuk a hússal a tölteléket. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lefedjük alufóliával, és 160 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük.
Míg sül a hús, elkészítjük a rizst a szokott módon.
A krusztához egy aprítógépbe tördeljük a száraz zsemlét, majd hozzáadjuk a reszelt cheddart, a petrezselymet, sózzuk és kb. 5 másodperc alatt összezúzzuk. Hozzáadjuk a vajat, és azt is eldolgozzuk benne. A húst kivesszük a sütőből, “megkenjük” a krusztával, és 200 fokos sütőben további 5-8 percig sütjük. Felszeleteljük a húst és főtt rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a spenóttal és sonkával töltött Stefánia vagdalt receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!