Hirdetés

Spenóttal és sonkával töltött Stefánia vagdalt

Hozzávalók

4
főre
+

A húshoz

1 fej hagyma
40 ml olaj
800 g darált sertéshús
só, bors
2 tk pirosparika
3 gerezd fokhagyma
1 db tojás
250 g friss spenót
150 g gépsonka

A körethez

250 g rizs

A krusztához

1 db szikkadt zsemle
100 g vörös cheddar sajt
1 csokor petrezselyem
1 ek vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Spenóttal és sonkával töltött Stefánia vagdalt

A Stefánia vagdalt egy örök klasszikus kis hazánkban. Miért ne tölthetnénk meg tojás helyett spenóttal és sonkával? És hogy még különlegesebb legyen ez az étel, a külsejét beborítjuk egy mutatós és finom krusztával, hogy még nagyobbat szóljon.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A húshoz

1 fej hagyma
40 ml olaj
800 g darált sertéshús
só, bors
2 tk pirosparika
3 gerezd fokhagyma
1 db tojás
250 g friss spenót
150 g gépsonka

A körethez

250 g rizs

A krusztához

1 db szikkadt zsemle
100 g vörös cheddar sajt
1 csokor petrezselyem
1 ek vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A Stefánia vagdalt a húsvéti időszak nagy kedvence, de egy kicsit átvariálva már nem is a húsvétra emlékeztet. 🙂 A hagymát apró kockákra vágjuk, és az olaj felén lepirítjuk. A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lepirított hagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, belenyomunk 2 gerezd fokhagymát, beleütjük a tojást, majd alaposan összedolgozzuk.

Hagyjuk egy kicsit pihenni, míg megfonnyasztjuk a spenótot. 

Egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadunk egy gerezd zúzott fokhagymát, és beletesszük a spenótot. Elképzelhető, hogy két részletben kell lepirítanunk, mert frissen soknak tűnhet, de a hőkezelés során szépen összeesik.

Egy folpackot kiterítünk, és 2-3 cm vastagságban oszlatjuk el rajta a húst. A gépsonkákat félbevágjuk és a hús közepére tesszük őket, majd a sonkára ráhalmozzuk a spenótot is. A kiterített hús két szélét a fólia segítségével felhajtjuk, és jól összedolgozzuk. A lényeg, hogy betakarjuk a hússal a tölteléket. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lefedjük alufóliával, és 160 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. 

Míg sül a hús, elkészítjük a rizst a szokott módon.

A krusztához egy aprítógépbe tördeljük a száraz zsemlét, majd hozzáadjuk a reszelt cheddart, a petrezselymet, sózzuk és kb. 5 másodperc alatt összezúzzuk. Hozzáadjuk a vajat, és azt is eldolgozzuk benne. A húst kivesszük a sütőből, “megkenjük” a krusztával, és 200 fokos sütőben további 5-8 percig sütjük. Felszeleteljük a húst és főtt rizzsel tálaljuk. 

Spenóttal és sonkával töltött stefánia vagdalt
Spenóttal és sonkával töltött stefánia vagdalt

Ha tetszett a spenóttal és sonkával töltött Stefánia vagdalt receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek is érdekelhetnek:

Klasszikus stefánia vagdalt

Vega vagdalt

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?