Hozzávalók
- 300 g basmati rizs
- 600 ml víz
- 1 db csirkemell
- só, bors
- olaj
- 2 fej salottahagyma
- 1 db lime leve
A mártáshoz
- 2 nagy marék spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cm-nyi friss gyömbér
- só, bors
- 1 ek olaj
- 1 nagy csokor friss koriander
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 tk currypor
- 400 ml kókusztejszín
Spenótos zöld curry
Hozzávalók
- 300 g basmati rizs
- 600 ml víz
- 1 db csirkemell
- só, bors
- olaj
- 2 fej salottahagyma
- 1 db lime leve
A mártáshoz
- 2 nagy marék spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cm-nyi friss gyömbér
- só, bors
- 1 ek olaj
- 1 nagy csokor friss koriander
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 tk currypor
- 400 ml kókusztejszín
A rizst átmossuk, majd felrakjuk a vízben főni egy kevés sóval. Ha a víz ¾-ét felszívta, lefedjük, elzárjuk, és hagyjuk állni. A mártás hozzávalóit a kókusztejszín kivételével egy turmixba tesszük, és addig pürésítjük, amíg csak tudjuk. Ezután beleöntünk 50 ml-t a kókusztejszínből, és az egészet jól lepürésítjük. Ezután belekeverjük a maradék kókusztejszínt. Azért nem szabad az összes tejszínt beleönteni, mert ki fog csapódni, ezért kell előbb, amit csak lehet, pürésíteni.
A csirkemellet kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon alaposan megpirítjuk. Erre mehet az apróra vágott salottahagyma, és ha ez is üvegesre párolódott, felöntjük a mártással. 3-4 percig rotyogtatjuk, elzárjuk, majd a elkeverjük benne a lime-levet. A főtt rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a spenótos zöld curry receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!