Hirdetés

Spenótos zöld curry

Hozzávalók

4
főre
+
300 g basmati rizs
600 ml víz
1 db csirkemell
só, bors
olaj
2 fej salottahagyma
1 db lime leve

A mártáshoz

2 nagy marék spenót
2 gerezd fokhagyma
1 cm-nyi friss gyömbér
só, bors
1 ek olaj
1 nagy csokor friss koriander
1 csokor friss bazsalikom
2 tk currypor
400 ml kókusztejszín
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Spenótos zöld curry

Ha lehetne választani, hogy melyik curry a kedvencem, biztos, hogy ez lenne az. Ezt a mártást akár halhoz és sült zöldségekhez is nyugodtan használhatjátok.
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
300 g basmati rizs
600 ml víz
1 db csirkemell
só, bors
olaj
2 fej salottahagyma
1 db lime leve

A mártáshoz

2 nagy marék spenót
2 gerezd fokhagyma
1 cm-nyi friss gyömbér
só, bors
1 ek olaj
1 nagy csokor friss koriander
1 csokor friss bazsalikom
2 tk currypor
400 ml kókusztejszín
Bevásárlólistához adom

A rizst átmossuk, majd felrakjuk a vízben főni egy kevés sóval. Ha a víz ¾-ét felszívta, lefedjük, elzárjuk, és hagyjuk állni. A mártás hozzávalóit a kókusztejszín kivételével egy turmixba tesszük, és addig pürésítjük, amíg csak tudjuk. Ezután beleöntünk 50 ml-t a kókusztejszínből, és az egészet jól lepürésítjük. Ezután belekeverjük a maradék kókusztejszínt. Azért nem szabad az összes tejszínt beleönteni, mert ki fog csapódni, ezért kell előbb, amit csak lehet, pürésíteni.

A csirkemellet kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon alaposan megpirítjuk. Erre mehet az apróra vágott salottahagyma, és ha ez is üvegesre párolódott, felöntjük a mártással. 3-4 percig rotyogtatjuk, elzárjuk, majd a elkeverjük benne a lime-levet. A főtt rizzsel tálaljuk.

Ha tetszett a spenótos zöld curry receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások