Hozzávalók
- 2 szelet császárszalonna (150 g/szelet)
- 1 ek étolaj
- só, bors
- 250 ml gyömbéres-szecsuáni borsos thai BBQ szósz
- 100 ml víz
- 30 g szezámmag
- 250 g bébirépa
- 50 g vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
Hozzávalók
- 2 szelet császárszalonna (150 g/szelet)
- 1 ek étolaj
- só, bors
- 250 ml gyömbéres-szecsuáni borsos thai BBQ szósz
- 100 ml víz
- 30 g szezámmag
- 250 g bébirépa
- 50 g vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
A sült császár grillezett bébirépával első lépéseként a szalonnaszeleteket egy kevés olajon elkezdjük megpirítani a grillen. Sózzuk borsozzuk, és mikor szépen megpirult mindkét oldala, átrakjuk egy serpenyőbe. Nyakon öntjük a thai BBQ szósszal (aminek a receptjét ide kattintva találjátok) meg egy kevés vízzel, és közepes lángon addig főzzük, amíg elkészülünk a többi hozzávalóval.
A szezámmagot egy száraz serpenyőben lepirítjuk. A bébirépákat megpirítjuk a grillen a visszamaradt zsiradékon, majd a vajjal együtt egy serpenyőbe dobjuk, nyomunk rá egy gerezd fokhagymát és kicsit átpirítjuk. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, és jöhet is a tálalás. A császárt tányérba szedjük, megpakoljuk a BBQ szósszal, megszórjuk szezámmaggal és újhagymával, és mellérakjuk a fokhagymás bébirépákat is.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a sült császár grillezett bébirépával recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A sült császár után szabadon jöhetnek a finomabbnál finomabb császárhúsos kaják:
Mustáros-császárszalonnás babsaláta