Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

4
főre
+

A raguhoz

100 g süngomba
3 db nyúlcomb és opcionálisan még 1 nyúlgerinc
só, bors
4 ek olívaolaj
2 szál friss kakukkfű
200 ml fehérbor
250 ml alaplé
4 ek vaj
1 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
200 g csiperkegomba
1 csokor petrezselyem
50 g parmezán

A tésztához

400 g liszt
4 db tojás
1 tk só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Süngombás nyúlragu házi tésztával

Szabi bármilyen időből képes őszt csinálni. :D Csak figyeljétek a kezét, nehogy lemaradjatok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A raguhoz

100 g süngomba
3 db nyúlcomb és opcionálisan még 1 nyúlgerinc
só, bors
4 ek olívaolaj
2 szál friss kakukkfű
200 ml fehérbor
250 ml alaplé
4 ek vaj
1 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
200 g csiperkegomba
1 csokor petrezselyem
50 g parmezán

A tésztához

400 g liszt
4 db tojás
1 tk só
Bevásárlólistához adom

A lisztet a tojással és a sóval robotgépben összedolgozzuk, sima, ruganyos tésztát kell kapjunk. Ezután szorosan folpackba csomagoljuk és minimum fél órára betesszük a hűtőbe. Ezután a tésztát tésztagéppel vagy akár sodrófával kinyújtjuk és nagyjából 1,5-2 cm széles csíkokra vágjuk. Kevés liszttel összeforgatjuk a felvágott tésztát, hogy ne ragadjon össze.

Egy vastagfalú serpenyőben kevés olajat és vajat hevítünk majd rádobjuk a mindkét oldalukon alaposan sózott, borsozott nyúldarabokat. Oldalanként nagyjából 5-7 perc alatt megpirítjuk, közben hozzáadjuk a kakukkfüvet is. Aláöntjük a fehérbort és addig forraljuk, amíg a folyadék nagyjából a felére redukálódik. Ekkor aláöntjük az alaplevet és lefedve kis lángon nagyjából 40 perc alatt készre pároljuk a nyulat. Ha kész, akkor lefejtjük a húst a csontról és egyelőre félretesszük.

A gombákat nagyobb darabokra vágva egy forró száraz serpenyőben megpirítjuk. Ha kész, némi sóval és borssal fűszerezzük. Felteszünk egy nagy edényben vizet forrni, mehet bele egy evőkanál só is. Amint felforr, mehet bele a tészta is.

Elkészítjük a mártást: egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben kevés vajat hevítünk és adunk hozzá egy kis olajat is. Erre mehet az apróra vágott hagyma és fokhagyma és aranybarnára dinszteljük. Némi alaplevet és bort adunk hozzá, majd mehet rá a hús megmaradt főzőleve, bele a tépett nyúlhús és a lepirított gomba. Néhány kis kocka vajjal még összeforraljuk. Kissé visszaredukáljuk a mártást és az időközben kifőtt és lecsepegtetett tésztát beledobjuk, majd alaposan összeforgatjuk. Tálalásnál egy nagy adag petrezselyemmel és parmezánforgáccsal dobjuk fel a tésztát.

Ha tetszett a nyúlragu, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások