Hozzávalók
- 400 g krumpli
- 50 g sertészsír
- só, bors
- 300 g kolozsvári szalonna
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
Hozzávalók
- 400 g krumpli
- 50 g sertészsír
- só, bors
- 300 g kolozsvári szalonna
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
A füstölt szalonnás tepsis krumpli egy igazán finom étel, ami remekül megállja a helyét ebédre vagy vacsorára. Az elkészítéséhez a krumplit megpucoljuk és kb. 0,5 centis karikákra vágjuk. Egy tálba tesszük, rálocsoljuk a felolvasztott zsírt, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük, majd elegyengetjük egy tepsiben. A szalonnát 0,5 centi vastag szeletekre vágjuk, kakastaréjban beirdaljuk és a krumplira tesszük.
Betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre, majd kivesszük, átkeverjük a krumplit, a szalonnákat megfordítjuk és beletesszük a tepsibe a félfőre vágott vöröshagymát is. Mehet vissza a sütőbe további kb. 15 percre. Addig sütjük így, amíg a krumpli és a szalonna szépen meg nem pirul.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 35 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!