Hozzávalók
A sztrapacskához
- 150 g krumpli (tisztított mennyiség)
- 180 g finomliszt
- só
- 40 g reszelt parmezán (vagy más érlelt, kemény sajt)
- 140 ml víz
- 1 db tojás
A sajtos-tejfölös keverékhez
- 400 g tejföl
- 200 g reszelt trappista sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- só
A pirított szalonnához
- 1 tk zsír
- 150 g füstölt kenyérszalonna
A tálaláshoz
- 1 csokor petrezselyem
- ½ fej lila hagyma
Hozzávalók
A sztrapacskához
- 150 g krumpli (tisztított mennyiség)
- 180 g finomliszt
- só
- 40 g reszelt parmezán (vagy más érlelt, kemény sajt)
- 140 ml víz
- 1 db tojás
A sajtos-tejfölös keverékhez
- 400 g tejföl
- 200 g reszelt trappista sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- só
A pirított szalonnához
- 1 tk zsír
- 150 g füstölt kenyérszalonna
A tálaláshoz
- 1 csokor petrezselyem
- ½ fej lila hagyma
A krumplit kis lyukú reszelőn egy tálba reszeljük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és egy fakanállal elkeverjük. Minél nagyobb lyukú nokedliszaggatón forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggatjuk, majd 3-4 perc főzés után leszűrjük, és alaposan átmossuk. A tejfölben elkeverjük a reszelt sajt felét, a sót és a zúzott fokhagymát, majd beleforgatjuk a kifőtt sztrapacskát, és egy sütőtálba öntjük. A tetejét megszórjuk a sajt másik felével, és 230 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Amíg sül az étel, a zsírt felolvasztjuk egy serpenyőben, rárakjuk a kis kockákra vágott szalonnát, és közepes hőmérsékleten kisütjük a zsírját. Ezután egy szűrőn keresztül leszűrjük a zsírt, és eltesszük, hogy legközelebb valami finom ételt készítsünk vele.
A megsült sztrapacskát megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel és lila hagymával, valamint a sült, ropogós szalonnapörccel, és tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: kb. 15 perc
A hamarosan megjelenő TAVASZI MAGAZINUNKBAN Zsolti még több sajtos-tejfölös kajarecepttel készült nektek, ha kíváncsiak vagytok, ITT tudjátok megrendelni a magazint!
Ha tetszett a sajtos-tejfölös sztrapacska receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramonés Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!