Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 1 ek olaj
- só
- 1 szikkadt vizes zsemle
- 100 ml meleg tej
- 500 g darált sertéshús
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk majoranna
- 2 ek zsemlemorzsa + a beleforgatáshoz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- bő olaj a sütéshez
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 1 ek olaj
- só
- 1 szikkadt vizes zsemle
- 100 ml meleg tej
- 500 g darált sertéshús
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk majoranna
- 2 ek zsemlemorzsa + a beleforgatáshoz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- bő olaj a sütéshez
A hagymát apróra vágjuk, és az olajon 1 csipet sóval megpirítjuk. A zsemlét 2 cm-es kis kockákra vágjuk, a meleg tejjel leöntjük, és hagyjuk, hogy megszívja magát. Ezt nem kell kinyomkodni, pontosan ezért kell csak ilyen kis mennyiségű tejben áztatni, ráadásul így extrán szaftos lesz a végeredmény.
Összekeverjük a húst, a fűszereket, az áztatott zsemlét és a zsemlemorzsát. Beletesszük a zúzott fokhagymát, sózzuk, beleütjük a tojást, és alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk állni fél órát a hűtőben.
Golflabdányi gombócokat formázunk belőle, majd kicsit lenyomkodjuk, hogy megkapja a jellegzetes formáját. Zsemlemorzsába forgatjuk és 160 fokos olajban, oldalanként 3-4 percig sütjük, majd papírtörlőre tesszük.
- Elkészítési idő: 40 perc + 30 perc pihentetés
Ha tetszett a fasírt receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!