Hozzávalók
- 2 db nagyobb padlizsán
- 1 nagy fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 tk pirospaprika
- fél db szerecsendió
- 1 tk kakukkfű
- 2 db babérlevél
- 1 mk őrölt kömény
- 300 g darált sertéshús
- só, bors
- 300 ml passata
- 100 g főtt rizs
- 200 g trappista sajt
Hozzávalók
- 2 db nagyobb padlizsán
- 1 nagy fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 tk pirospaprika
- fél db szerecsendió
- 1 tk kakukkfű
- 2 db babérlevél
- 1 mk őrölt kömény
- 300 g darált sertéshús
- só, bors
- 300 ml passata
- 100 g főtt rizs
- 200 g trappista sajt
A padlizsánok belsejét kikaparjuk úgy, hogy azért egy-két centi hús maradjon benne, majd 1 cm-es kockákra vágjuk a kikapart részt. A finomra vágott hagymát és fokhagymát lepirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát, a paradicsomot és a padlizsánt. Felöntjük 100 ml vízzel, és hozzáadjuk a fűszereket, majd a darált húst. Amikor a hús fehérre pirult, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a passatával. A folyadékot folyamatosan pótolva, 40 percig főzzük a húst, majd elfőzzük a ragu levét, és hozzáadjuk a rizst. Betöltjük a padlizsánokat, ráreszeljük a sajtot, és 180 fokos sütőben, 40-45 perc alatt megsütjük őket.
Ha tetszett a töltött padlizsán receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!