Hirdetés

Töltött padlizsán

Hozzávalók

4
főre
+
2 db nagyobb padlizsán
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1 db paprika
1 db paradicsom
1 tk pirospaprika
fél db szerecsendió
1 tk kakukkfű
2 db babérlevél
1 mk őrölt kömény
300 g darált sertéshús
só, bors
300 ml passata
100 g főtt rizs
200 g trappista sajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Töltött padlizsán

Talán ez a legkirályabb elkészítési formája a padlizsánnak (na jó, meg a padlizsánkrém). Ráadásul elég mellé egy salit összedobni, mert önmagában is iszonyú laktató kaja, de ha nagyon tartalmas fogást szeretnél, készíts mellé krumplipürét vagy sült krumplit.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 db nagyobb padlizsán
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1 db paprika
1 db paradicsom
1 tk pirospaprika
fél db szerecsendió
1 tk kakukkfű
2 db babérlevél
1 mk őrölt kömény
300 g darált sertéshús
só, bors
300 ml passata
100 g főtt rizs
200 g trappista sajt
Bevásárlólistához adom

A padlizsánok belsejét kikaparjuk úgy, hogy azért egy-két centi hús maradjon benne, majd 1 cm-es kockákra vágjuk a kikapart részt. A finomra vágott hagymát és fokhagymát lepirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát, a paradicsomot és a padlizsánt. Felöntjük 100 ml vízzel, és hozzáadjuk a fűszereket, majd a darált húst. Amikor a hús fehérre pirult, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a passatával. A folyadékot folyamatosan pótolva, 40 percig főzzük a húst, majd elfőzzük a ragu levét, és hozzáadjuk a rizst. Betöltjük a padlizsánokat, ráreszeljük a sajtot, és 180 fokos sütőben, 40-45 perc alatt megsütjük őket.

Töltött padlizsán tálalása

Ha tetszett a töltött padlizsán receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások