Hirdetés

Töltött padlizsán

Hozzávalók

4
főre
+
2 db nagyobb padlizsán
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1 db paprika
1 db paradicsom
1 tk pirospaprika
fél db szerecsendió
1 tk kakukkfű
2 db babérlevél
1 mk őrölt kömény
300 g darált sertéshús
só, bors
300 ml passata
100 g főtt rizs
200 g trappista sajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Töltött padlizsán

Talán ez a legkirályabb elkészítési formája a padlizsánnak (na jó, meg a padlizsánkrém). Ráadásul elég mellé egy salit összedobni, mert önmagában is iszonyú laktató kaja, de ha nagyon tartalmas fogást szeretnél, készíts mellé krumplipürét vagy sült krumplit.
Kipróbáltam, jóóó lett!
42
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 db nagyobb padlizsán
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1 db paprika
1 db paradicsom
1 tk pirospaprika
fél db szerecsendió
1 tk kakukkfű
2 db babérlevél
1 mk őrölt kömény
300 g darált sertéshús
só, bors
300 ml passata
100 g főtt rizs
200 g trappista sajt
Bevásárlólistához adom

A padlizsánok belsejét kikaparjuk úgy, hogy azért egy-két centi hús maradjon benne, majd 1 cm-es kockákra vágjuk a kikapart részt. A finomra vágott hagymát és fokhagymát lepirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát, a paradicsomot és a padlizsánt. Felöntjük 100 ml vízzel, és hozzáadjuk a fűszereket, majd a darált húst. Amikor a hús fehérre pirult, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a passatával. A folyadékot folyamatosan pótolva, 40 percig főzzük a húst, majd elfőzzük a ragu levét, és hozzáadjuk a rizst. Betöltjük a padlizsánokat, ráreszeljük a sajtot, és 180 fokos sütőben, 40-45 perc alatt megsütjük őket.

Töltött padlizsán tálalása

Ha tetszett a töltött padlizsán receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások