Hozzávalók
- 1 db padlizsán (nagy)
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g darált marhahús
- só, bors
- 2 tk sűrített paradicsom
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 200 ml víz
- 2 tk őrölt római kömény
- 1 tk cayenne bors
- olívaolaj
A tálaláshoz
- 1 csokor friss petrezselyem
- rusztikus kenyér
Hozzávalók
- 1 db padlizsán (nagy)
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g darált marhahús
- só, bors
- 2 tk sűrített paradicsom
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 200 ml víz
- 2 tk őrölt római kömény
- 1 tk cayenne bors
- olívaolaj
A tálaláshoz
- 1 csokor friss petrezselyem
- rusztikus kenyér
A padlizsánt közepes kockákra vágjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Egy nagy lábasban kevés olajon 4-5 percig pirítjuk a marhahúst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és rátesszük a sűrített paradicsomot.
2 perc pirítás után rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és megvárjuk, hogy a hagyma összeessen. Ekkor felöntjük a paradicsommal és a vízzel, felforraljuk. Ha felforrt, belerakjuk az elősütött padlizsánt, és lassú tűzön 20 percig főzzük. Aprított petrezselyemmel megszórva, friss kenyérrel tálaljuk.