Hirdetés

Török muszaka

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
1 db padlizsán (nagy)
1 fej vöröshagyma (nagy)
2 gerezd fokhagyma
500 g darált marhahús
só, bors
2 tk sűrített paradicsom
400 g konzerv darabolt paradicsom
250 ml passata (passzírozott paradicsom)
200 ml víz
2 tk őrölt római kömény
1 tk cayenne bors
olívaolaj

A tálaláshoz

1 csokor friss petrezselyem
rusztikus kenyér
Hirdetés

Török muszaka

A muszaka egy alapvetően görög étel, ami padlizsánból és fűszeres húsos raguból készül. A törökök viszont teljesen leegyszerűsítették a dolgot és megcsinálták a saját verziójukat, ami százszor egyszerűbb, mint a görög. Mindenképpen érdemes kipróbálni! :P
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
1 db padlizsán (nagy)
1 fej vöröshagyma (nagy)
2 gerezd fokhagyma
500 g darált marhahús
só, bors
2 tk sűrített paradicsom
400 g konzerv darabolt paradicsom
250 ml passata (passzírozott paradicsom)
200 ml víz
2 tk őrölt római kömény
1 tk cayenne bors
olívaolaj

A tálaláshoz

1 csokor friss petrezselyem
rusztikus kenyér

A padlizsánt közepes kockákra vágjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Egy nagy lábasban kevés olajon 4-5 percig pirítjuk a marhahúst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és rátesszük a sűrített paradicsomot.

2 perc pirítás után rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és megvárjuk, hogy a hagyma összeessen. Ekkor felöntjük a paradicsommal, passatával és a vízzel, felforraljuk. Ha felforrt, belerakjuk az elősütött padlizsánt, és lassú tűzön 20 percig főzzük. Aprított petrezselyemmel megszórva, friss kenyérrel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások