Hozzávalók
- 400 g csirkemellfilé
- 2 ek olaj
- só, bors
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk barna cukor
- 2 - 3 db sárgarépa
- 1 - 2 db fehérrépa
- 1 db zeller (kisebb)
- 3 ek tejföl
- 1 ½ ek mustár
A tálaláshoz
- 550 g főtt tészta (pl. orsó)
Hozzávalók
- 400 g csirkemellfilé
- 2 ek olaj
- só, bors
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk barna cukor
- 2 - 3 db sárgarépa
- 1 - 2 db fehérrépa
- 1 db zeller (kisebb)
- 3 ek tejföl
- 1 ½ ek mustár
A tálaláshoz
- 550 g főtt tészta (pl. orsó)
A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk, és megpirítjuk az olajon, közben sózzuk, borsozzuk, ezután kiszedjük őket, és félretesszük. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, és megpirítjuk az olajon. Megszórjuk a barna cukorral, majd 2 perc után rádobjuk a felkockázott zöldségeket is. Felöntjük annyi alaplével vagy vízzel, amennyi ellepi, és addig főzzük őket, amíg megpuhulnak, közben sózzuk, borsozzuk, az elfőtt alaplevet folyamatosan pótoljuk.
Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel összezúzzuk, és hozzáadjuk a tejföllel elkevert mustárt. Ha újra felforrt, hozzáadjuk a lepirított csirkecsíkokat, és még 5 percig forraljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, kis alaplével higíthatunk rajta. Főtt tésztával tálaljuk.
Ha tetszett a vadas mártás csirkével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!