A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A húshoz
- 200 ml száraz vörösbor
- 200 ml passata
- 30 ml Worcestershire-szósz
- 3 gerezd fokhagyma
- 600 g szeletelt sertéstarja
- só, bors
A salátához
- 200 g bulgur
- 1 db padlizsán (400 g/db)
- 4 ek étolaj
- só
- 2 ek mediterrán fűszerkeverék
- 500 g színes koktélparadicsom
A tálaláshoz
- 200 g feta sajt
- 1 db citrom
- 1 csokor friss bazsalikom
Vörösborban pácolt sertéstarja mediterrán paradicsomsalátával
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A húshoz
- 200 ml száraz vörösbor
- 200 ml passata
- 30 ml Worcestershire-szósz
- 3 gerezd fokhagyma
- 600 g szeletelt sertéstarja
- só, bors
A salátához
- 200 g bulgur
- 1 db padlizsán (400 g/db)
- 4 ek étolaj
- só
- 2 ek mediterrán fűszerkeverék
- 500 g színes koktélparadicsom
A tálaláshoz
- 200 g feta sajt
- 1 db citrom
- 1 csokor friss bazsalikom
Vörösborban pácolt sertéstarja:
A vörösborban pácolt sertéstarja első lépéseként a páchoz egy tálban összekeverjük a vörösbort, a passatát, a Worchestershire-szószt és a reszelt fokhagymát. A hússzeleteket enyhén megklopfoljuk, beletesszük a pácba, és minimum 1, maximum 3 órára benne hagyjuk. (Ez itt most azért fontos, mert hosszabb pácolásnál a sav nagyon „megmarná” a húst, ami már nem biztos, hogy jól állna neki.) Természetesen hűtőbe téve, mert ahogy nekünk sem, a húsnak sem tesz jót a forróság.
Mediterrán paradicsomsaláta:
A bulgurt átmossuk és dupla mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd lehűtjük. A padlizsánt 1 cm-es kockákra vágjuk. A rostlapra locsolunk egy kevés olajat, és időnként átkeverve 3-4 perc alatt megsütjük rajta a padlizsánt. Sütés közben sózzuk és megszórjuk a fűszerkeverék kb. felével. Ha megsült, egy tálba szedjük.
Pótoljuk az olajat, majd jöhetnek a koktélparadicsomok. Ezeket is sózzuk és megszórjuk a maradék fűszerkeverékkel, majd pirítás után szintén egy tálba szedjük. A lehűtött bulgurhoz keverjük a megsült padlizsánt és paradicsomokat.
Sütés és tálalás:
A tarját sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőből, majd a forró grillcsrácsra helyezve, oldalanként kb. 2-2 perc alatt megsütjük. Sütés közben sózzuk, borsozzuk. Amikor megsültek a húsok, levesszük őket a rácsról, és szeletelés előtt legalább 5, de akár 8 percet is pihentetjük.
Tányérba szedjük a salátát, a tetejére morzsoljuk a feta sajtot, reszelünk rá citromhéjat és frissen aprított bazsalikommal is megszórjuk, végül mellé helyezzük a húst is.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a vörösborban pácolt sertéstarja mediterrán paradicsomsalátával recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!