Hozzávalók
A quinoasalátához
- 300 g quinoa
- só
- 50 ml szójaszósz
- 2 db mangó
- 2 db avokádó
- 1 szál sárgarépa (120 g/szál)
- 2 fej salottahagyma (30 g/fej)
- 3 szál újhagyma
- 1 csokor koriander
- 1 db gránátalma
- 50 g sótlan, pörkölt mogyoró
- 1 db lime
A páchoz
- 200 ml kókuszkrém
- 200 ml kókusztej
- 1 ek tamarind paszta
- 1 mk halszósz
- 2 tk barna cukor
- 1 db lime
- 2 tk gyömbérpor
- 50 ml szójaszósz
- 80 ml mogyoróolaj
A húshoz
- 600 g sertéstarja
- só, bors
Az öntethez
- 30 ml szójaszósz
- 1 tk mustár
- 30 ml mogyoróolaj
- 0.25 db lime
- 1 tk barna cukor
Hozzávalók
A quinoasalátához
- 300 g quinoa
- só
- 50 ml szójaszósz
- 2 db mangó
- 2 db avokádó
- 1 szál sárgarépa (120 g/szál)
- 2 fej salottahagyma (30 g/fej)
- 3 szál újhagyma
- 1 csokor koriander
- 1 db gránátalma
- 50 g sótlan, pörkölt mogyoró
- 1 db lime
A páchoz
- 200 ml kókuszkrém
- 200 ml kókusztej
- 1 ek tamarind paszta
- 1 mk halszósz
- 2 tk barna cukor
- 1 db lime
- 2 tk gyömbérpor
- 50 ml szójaszósz
- 80 ml mogyoróolaj
A húshoz
- 600 g sertéstarja
- só, bors
Az öntethez
- 30 ml szójaszósz
- 1 tk mustár
- 30 ml mogyoróolaj
- 0.25 db lime
- 1 tk barna cukor
A quinoát alaposan átmossuk, majd enyhén sós, szójaszószos, bő, lobogó vízben, a csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőzzük, aztán leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A mangót és az avokádót kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A répát gyufaszálra, vagyis juliennre, a salottát 0,5 cm-es kockákra, az újhagymát pedig vékony karikára vágjuk. A koriandert is felaprítjuk, egy keveset félreteszünk tálaláshoz, a többit pedig a felaprított zöldségekkel és gyümölcsökkel együtt hozzákeverjük a kihűlt quinoához.
A páchoz egy tálban összekeverjük a kókuszkrémet, a kókusztejet, a tamarind pasztát, a halszószt, a barna cukrot, a lime reszelt héját és kifacsart levét, a gyömbérport, a szójaszószt és a mogyoróolajat, és az egészet egy botmixer segítségével összeturmixoljuk.
A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, és beletesszük a pácba. Hűtőben legalább 3 órát, de inkább egy egész éjszakát pácoljuk. Sütés előtt 1 órával kivesszük a hűtőből.
A grillre tesszük a hússzeleteket, mindkét oldalukat enyhén sózzuk és borsozzuk, és oldalanként kb. 2-2 perc alatt megsütjük. A tarjának jót tesz a hirtelen nagy hő, mivel nem csontos húsról van szó, így könnyebben átsül, mint pl. a csirkeszárny, ezért érdemes erős hőfokon sütni, hogy hirtelen kapjon nagy hőt. Amikor megsültek, félretesszük őket.
Az öntethez egy habverő segítségével összekeverjük szójaszószt, a mustárt, a mogyoróolajat, a lime levét és a barna cukrot. Pontosítok: nem csak szimplán összekeverjük, hanem addig keverjük, amíg egy emulziót, vagyis egy teljesen homogén állagú öntetet nem kapunk.
Tálra szedjük a salátát, mellé helyezzük a húsokat, a salátát megszórjuk az újhagyma karikára vágott zöldjével, a gránátalma magjával, friss korianderrel és a pörkölt mogyoróval, lime-gerezdeket helyezünk a tetejére, végül az egészet megcsurgatjuk az öntettel.
- Elkészítési idő: 60 perc
- Pácolás: minimum 3 óra
Ha tetszett a thai grilltarja mangósalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több tarjás recept:
Wasabis-tormás Strindberg-tarja