Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

4
főre
+

A csirkéhez

1 db egész csirke
60 g olvasztott vaj
só, bors
1 csokor friss zöld fűszer vegyesen (kakukkfű, rozmaring, zsálya)
3 fej hagyma
1 db citrom
3 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
4 - 5 szem burgonya
2 - 3 fej fokhagyma
1 marék vörösáfonya

A burgonyapüréhez

6 szem burgonya
1 fej hagyma
2 ek olaj
só, bors
50 ml tejszín
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zöldségágyon sült egész csirke hagymás burgonyapürével

Szerintem az egyik legszuperebb vacsorának való alapanyag egy egész csirke. Nincs vele sok macera, csak jól be kell fűszerezni és a megfelelő hőmérsékleten megsütni, hogy ropogós legyen a bőre, de ne száradjon ki a hús. A vele sült zöldségek fantasztikusan puhák lesznek, a hagymás burgonyapüré pedig csodálatos kiegészítője lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A csirkéhez

1 db egész csirke
60 g olvasztott vaj
só, bors
1 csokor friss zöld fűszer vegyesen (kakukkfű, rozmaring, zsálya)
3 fej hagyma
1 db citrom
3 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
4 - 5 szem burgonya
2 - 3 fej fokhagyma
1 marék vörösáfonya

A burgonyapüréhez

6 szem burgonya
1 fej hagyma
2 ek olaj
só, bors
50 ml tejszín
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A csirkét alaposan átkenjük a vajjal, sózzuk, borsozzuk, majd bedörzsöljük az apróra vágott zöld fűszerekkel (pár szálat hagyjunk meg). Egy fej hagymát 4 felé, a citromot kettévágjuk, és beletömködjük a csirke belsejébe a maradék zöld fűszerrel és 3 gerezd fokhagymával együtt. Összekötjük a lábait, majd belerakjuk egy nagy sütőtálba, a mellével lefelé. 

A fehér- és sárgarépákat nagyobb darabokra vágjuk, a burgonyákat kettészeljük, az egész fokhagymákat pedig szintén kettévágjuk, és a csirke köré rakjuk, majd rászórjuk a vörösáfonyát. Kevés vajjal meglocsoljuk a zöldségeket is, illetve sózzuk, borsozzuk. 

A csirkét először 210 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre, majd 190 fokon sütjük tovább 25 percig, ezután pedig megfordítjuk, hogy a melle kerüljön felfelé, és további 20-25 percig pirítjuk. Legalább 10-15 percet pihentetjük szeletelés előtt. 

Miközben sül a csirke, a pürének való burgonyát kisebb kockákra vágjuk, és bő, sós vízben puhára főzzük. Közben a hagymát apróra vágjuk, és jól lepirítjuk az olajon. Mikor a burgonya megfőtt, leöntjük róla a vizet, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a tejszínt, rádobjuk a pirított hagymát, és jól összetörjük. A végén belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, és ezzel a körettel, valamint a hús mellett sült zöldségekkel tálaljuk a csirkét. 

Zöldségágyon sült egész csirke

Ha tetszett a zöldségágyon sült egész csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások