Hirdetés

Élesztő nélküli kalács

Hozzávalók

1
klasszikus kenyérsütő formához
+
80 g cukor
250 g túró
100 ml tej
90 ml olaj
1 tojás
1 csipet só
390 g liszt
12 g sütőpor
1 marék mazsola vagy más aszalvány
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Élesztő nélküli kalács

Nem fogok hazudni, egy foszlós, pihe-puha kalács az az élesztőtől (avagy kovásztól) lesz olyan amilyen. De ha éppen nagyon kalácsra vágyunk és nem tudunk beszerezni élesztőt, ne adj isten még kovász sincs a látóhatáron, akkor kapjuk elő a jó öreg sütőport és ezt a receptet, mert ez is csodálatos lesz, higgyetek nekem!
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

1
klasszikus kenyérsütő formához
+
80 g cukor
250 g túró
100 ml tej
90 ml olaj
1 tojás
1 csipet só
390 g liszt
12 g sütőpor
1 marék mazsola vagy más aszalvány
Bevásárlólistához adom

A cukrot, a túrót, a tejet, az olajat és a tojást egy tálba rakjuk, és alaposan átkeverjük (én botmixerrel csináltam, hogy minden kis túrórögöcske elkeveredjen). Ezután hozzákeverjük a többi alapanyagot és kidolgozzuk a tésztát.

3 részre osztjuk, rudakat sodrunk belőlük és óvatosan összefonjuk őket. Mehet a fonat egy sütőpapíros kenyérsütőformába, aztán be a 180 fokos sütőbe kb. 40-50 percre, amíg szép barna lesz a teteje. Kevés vajjal és lekvárral fantasztikus!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások