Hirdetés

Hozzávalók

1
közepes tepsihez
+

A krémhez

3 db tojás
150 g cukor
1 rúd vanília kikapart magjai
500 g mascarpone

A kalácsréteghez

300 - 400 g maradék kalács
6 - 700 ml kávé
3 - 4 ek amaretto

Az epres püréhez

500 g eper (friss)
2 tk porcukor
pár csepp citromlé
4 - 5 levél friss bazsalikom

A tetejére

4 ek holland kakaópor
pár szem eper
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Epres-bazsalikomos kalácstiramisu

Az eper és a bazsalikom elválaszthatatlan páros, egy tiramisuban meg főleg! Nagyon feldobja ezt az amúgy is tökéletes sütit, úgyhogy bátran álljatok neki.
Kipróbáltam, jóóó lett!
36
Hirdetés

Hozzávalók

1
közepes tepsihez
+

A krémhez

3 db tojás
150 g cukor
1 rúd vanília kikapart magjai
500 g mascarpone

A kalácsréteghez

300 - 400 g maradék kalács
6 - 700 ml kávé
3 - 4 ek amaretto

Az epres püréhez

500 g eper (friss)
2 tk porcukor
pár csepp citromlé
4 - 5 levél friss bazsalikom

A tetejére

4 ek holland kakaópor
pár szem eper
Bevásárlólistához adom

A kalácsokat babapiskóta alakúra vágjuk, 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. 

A felkockázott epret egy gyorsforralóba tesszük a cukorral és a citromlével, 7-8 percig rotyogtatjuk, majd beletépkedjük a bazsalikomot, és ugyanannyi ideig hagyjuk rotyogni még. Átpasszírozzuk, és hagyjuk kihűlni. 

Epres-bazsalikomos kalácstiramisu

A krémhez a tojást összekeverjük a cukorral és a vaníliával, és egy tálban, vízgőz felett felmelegítjük. Ezután addig habosítjuk, amíg ki nem hűl. Külön tálban a mascarponét is kihabosítjuk, majd belekeverjük a tojásos keveréket. 

Ezután rétegezzük: a kávéban elkeverjük az amarettót, belemártjuk a kalácsokat, és lerakjuk az első réteget. Jöhet a krém fele, az eperpüré fele, majd a maradék kávéba mártott kalács, a maradék eper, végül pedig a krém. Hűtőbe tesszük minimum másfél órára. Kakaóporral megszórva, eperrel díszítve tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások