Hirdetés

Márványkuglóf

Hozzávalók

1
klasszikus kuglófformához
+
290 g szoba-hőmérsékletű vaj
250 g cukor
1 db citrom reszelt héja
10 g bourbon vaníliás cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 db tojás
370 g liszt
1 csipet só
15 g sütőpor
20 g kakaópor
20 ml tej
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Márványkuglóf

Még az is lehet, hogy ez volt a legelső süti, amit életemben készítettem. Nem tudom már, de az tuti, hogy gyerekkoromban nagyon szerettem! Omlós, nagyon vajas, puha, kakaós és sima tésztából, ráadásul kuglófformában sütve, ami már önmagában nagyon nyerő külalakot eredményez ennek a sütinek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

1
klasszikus kuglófformához
+
290 g szoba-hőmérsékletű vaj
250 g cukor
1 db citrom reszelt héja
10 g bourbon vaníliás cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 db tojás
370 g liszt
1 csipet só
15 g sütőpor
20 g kakaópor
20 ml tej
Bevásárlólistához adom

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd mehet bele a citromhéj és a vaníliás cukor. Egyenként belekeverjük a tojásokat is. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd ezt is a tésztához dolgozzuk. Az összekevert tészta felét egy vékonyan kivajazott és cukorral megszórt kuglófformába rakjuk, a maradékhoz pedig hozzákeverjük a kakaóport és a tejet. A kakaós tésztát a sima tészta tetejére kenjük, majd egy fakanál nyelével vagy egy késsel kicsit átkeverjük az egészet. 165 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 1 órát sütjük (ha nagyon barnulna a teteje, fedjük le egy alufóliával), majd tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e. Amikor már langyosra hűlt, rácsra borítjuk, és így hagyjuk kihűlni.

Ha tetszett a márványkuglóf receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások