A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
- 290 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 250 g cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 10 g bourbon vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 db tojás
- 370 g liszt
- 1 csipet só
- 15 g sütőpor
- 20 g kakaópor
- 20 ml tej
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
- 290 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 250 g cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 10 g bourbon vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 db tojás
- 370 g liszt
- 1 csipet só
- 15 g sütőpor
- 20 g kakaópor
- 20 ml tej
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd mehet bele a citromhéj és a vaníliás cukor. Egyenként belekeverjük a tojásokat is. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd ezt is a tésztához dolgozzuk. Az összekevert tészta felét egy vékonyan kivajazott és cukorral megszórt kuglófformába rakjuk, a maradékhoz pedig hozzákeverjük a kakaóport és a tejet. A kakaós tésztát a sima tészta tetejére kenjük, majd egy fakanál nyelével vagy egy késsel kicsit átkeverjük az egészet. 165 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 1 órát sütjük (ha nagyon barnulna a teteje, fedjük le egy alufóliával), majd tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e. Amikor már langyosra hűlt, rácsra borítjuk, és így hagyjuk kihűlni.
Ha tetszett a márványkuglóf receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!