A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 1 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás a kenéshez
- 80 g reszelt sajt a szóráshoz
- 1 ek tökmag a tetejére
- 100 g natúr krémsajt
- 1 ek ecetes torma
- só, bors
- 100 g szeletelt szárított sonka
- 1 csomó hónapos retek
- 3 db főtt tojás
- 100 g zöldborsócsíra
Húsvéti croissant-szendvics bolti tésztából
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 1 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás a kenéshez
- 80 g reszelt sajt a szóráshoz
- 1 ek tökmag a tetejére
- 100 g natúr krémsajt
- 1 ek ecetes torma
- só, bors
- 100 g szeletelt szárított sonka
- 1 csomó hónapos retek
- 3 db főtt tojás
- 100 g zöldborsócsíra
A húsvéti croissant-szendvics összeállításához először a croissant-t kell elkészítenünk. Ehhez a tésztát lisztezett felületre borítjuk, és egy kicsit nyújtunk rajta. 6 db nagy háromszöget vágunk belőle, és szorosan feltekerjük. A nyers croissant-ok tetejét lekenjük enyhén felvert tojással, alaposan megszórjuk a reszelt sajttal, és elosztjuk rajta a tökmagot is. Sütőpapírral borított tepsin 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 25 percre.
A kész pékárut hagyjuk lehűlni, majd megtöltjük.
Kencének kikeverjük a sajtkrémet a tormával, sóval és borssal.
A szárított sonkát megpirítjuk egy serpenyőben, így könnyebb harapni, és ízesebb is.
A nagyobb retkeket vékonyan felszeleteljük, és ugyanígy járunk el a 10 perces főtt tojással is. Mindent a szendvicsbe rakunk, megszórjuk zöldborsócsírával, összezárjuk és már kínálhatjuk is.
- Elkészítési idő: kb. 15 perc
- Sütési idő: kb. 25 perc
Ha tetszett a húsvéti croissant-szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!