Hozzávalók
- 10 db tojás
- só, bors
- 1 ek magos mustár
- 120 g krémsajt
- 100 g ecetes torma
- 50 g tejföl
- ½ csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- 1 db rusztikus cipó
Tormás tojáskrém
Hozzávalók
- 10 db tojás
- só, bors
- 1 ek magos mustár
- 120 g krémsajt
- 100 g ecetes torma
- 50 g tejföl
- ½ csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- 1 db rusztikus cipó
A tormás tojáskrém elkészítéséhez a tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük, kihűtjük és megpucoljuk. Különválasztjuk a sárgájákat és a fehérjéket. A tojássárgájákat egy késes aprítóba rakjuk a mustárral, a krémsajttal, a tormával és a tejföllel együtt. Sózzuk, borsozzuk és simára turmixoljuk. A fehérjét nagy lyukú reszelőn lereszeljük és belekeverjük a krémbe. A petrezselymet felaprítjuk, ezt is hozzákeverjük, és kész is vagyunk. Pirítóssal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!