A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
A salátához
- 4 db cékla
- só, bors
- olaj
- 2 tk ecetes reszelt torma
- 1 ek majonéz
- 1 ek fehérborecet
- 1 csokor friss petrezselyem
A húsgolyóhoz
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál zellerszár
- 1 szál répa (kisebb)
- só, bors
- 1 tk oregánó
- 1 tk rozmaring
- 1 tk zsálya
- 130 g fagysztott borsó
- 1 db tojás
- 2 ek zsemlemorzsa
- 250 g darált marhahús
Tormás sültcékla-saláta zöldséges húsgolyóval
A húsvéti receptek támogatója a
A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
A salátához
- 4 db cékla
- só, bors
- olaj
- 2 tk ecetes reszelt torma
- 1 ek majonéz
- 1 ek fehérborecet
- 1 csokor friss petrezselyem
A húsgolyóhoz
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál zellerszár
- 1 szál répa (kisebb)
- só, bors
- 1 tk oregánó
- 1 tk rozmaring
- 1 tk zsálya
- 130 g fagysztott borsó
- 1 db tojás
- 2 ek zsemlemorzsa
- 250 g darált marhahús
A céklát héjastul megmossuk, alufóliába csomagoljuk egy kevés sóval, borssal, olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 óra alatt megsütjük. Ha kihűlt, leszedjük a héját, feldaraboljuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Hagyjuk állni.
A húsgolyóhoz az olajon lepirítjuk az apróra vágott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és belerakjuk a zöldborsót. Ha az is megpuhult, hagyjuk hűlni. Ezután a húsgolyó összes többi hozzávalójával összekeverjük, golyókat formázunk belőle, és egy serpenyőben megpirítjuk egy kevés olajon. A salátával tálaljuk.
Ha tetszett a tormás sültcékla-saláta zöldséges húsgolyóval receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!