Hozzávalók
- 500 g piros alma (tisztított mennyiség)
- 20 g vaj
- 2 ek méz
- 1 tk őrölt fahéj
- ½ tk keményítő
- 2 ek víz
- 2 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 50 g darált dió
- 1 db tojás
Hozzávalók
- 500 g piros alma (tisztított mennyiség)
- 20 g vaj
- 2 ek méz
- 1 tk őrölt fahéj
- ½ tk keményítő
- 2 ek víz
- 2 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 50 g darált dió
- 1 db tojás
Az almás-diós csavarthoz az almát 1 cm-es kockákra vágjuk és a vajon elkezdjük megpárolni. Hozzáadjuk a mézet és a fahéjat, és 6-7 percig pároljuk. A keményítőt kikeverjük a vízzel és besűrítjük vele a ragut, majd hagyjuk kihűlni.
Az egyik leveles tésztát kiterítjük, rákanalazzuk az almaragut, megszórjuk a dió felével és ráhajtjuk a másik tésztát. Jól lenyomkodjuk és 8-10 csíkot vágunk belőle, amiket elfelezünk.
Megcsavarjuk, rárakjuk egy tepsire, lekenjük a tojással és megszórjuk a maradék dióval. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 25-30 perc
Ha tetszett az almás-diós csavart receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!