Hozzávalók
- 700 g egész csirkemell
- só
- 2 csipet bors
- 90 g mozzarella snack rúd
- 700 g burgonya
- 200 ml tejszín
- 80 g paradicsompesztó
- 1 ek vaj
- ½ csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 700 g egész csirkemell
- só
- 2 csipet bors
- 90 g mozzarella snack rúd
- 700 g burgonya
- 200 ml tejszín
- 80 g paradicsompesztó
- 1 ek vaj
- ½ csokor petrezselyem
Csirkemell és mozzarella egy ételben csak fantasztikus lehet, ezt már csak a paradicsompesztós burgonya fokozza.
A csirkemellet a két mell illeszkedésénél ketté, majd legyezőbe vágjuk: a közepénél hosszanti irányban elkezdjük bevágni, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk teljesen át, mert akkor nem tudjuk egyben kinyitni. A lényeg, hogy egy szép nagy, egybefüggő szeletet kapjunk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd a közepébe helyezzük a mozzarellarudat, és szorosan feltekerjük. A végeinél fogpiszkálóval rögzítjük, hogy ne nyíljon szét.
A burgonyát megpucoljuk, és minél vékonyabb (kb. 3 mm-es) karikákra vágjuk. Kicsit megsózzuk – csak csínján, mert a pesztó, amivel majd nyakon öntjük a krumplit, már alapból sós. A tejszínben elkeverjük a pesztót.
A krumplikarikákat egy sütőtál aljára egyengetjük, rátesszük a csirkét, leöntjük a pesztós tejszínnel, és az egészet 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd rákanalazzuk a csirke tetejére a vajat, és további 10 percig sütjük.
Amikor megsült, kivesszük a sütőből, és megszórjuk aprított petrezselyemmel.
Ha tetszett a csirkemellbe tekert mozzarella receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!