Egyserpenyős kaják

Csirkés-gombás-krumplischowder

Csirkés-gombás-krumplis chowder

Hozzávalók
500 g
csiperkegomba
olaj
400 g
csirkemellfilé
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 tk
kakukkfű
500 g
krumpli
500 ml
alaplé
2 - 3 tk
étkezési keményítő
2 tk
friss citromlé
1 csokor
petrezselyem
300 ml
tejszín

Elkészítés

A csirkés-gombás-krumplis chowder elkészítéséhez a csiperkét elnegyedeljük, és egy nagyobb serpenyőben, 2 evőkanál olajon két részletben megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. Ugyanabba a serpenyőbe újabb 2 evőkanál olajat teszünk, és megpirítjuk rajta a 2-3 cm-es kockákra vágott csirkemellet. 3-4 perc pirítás után rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és addig pirítjuk, amíg üveges nem lesz a hagyma. Ekkor sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel.

Beletesszük a 2-3 cm-es kockákra vágott krumplit, felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Ezután belerakjuk a gombát és a tejszínt, majd ha felforrt, a keményítővel besűrítjük. Ha hígabban szeretjük, akkor 2, ha sűrűbben, akkor 3 teáskanálnyi keményítőt keverünk ki egy kis vízzel, majd beleöntjük, és ha besűrűsödött, elzárjuk alatta a gázt. Egy kis citromlével, apróra vágott friss petrezselyemmel fejezzük be az ételünket.

csirkes-gombas-krumplis-chowder
Csirkés-gombás-krumplis chowder

Elkészítési idő: 40 perc

Még több egyszerű egytálétel:

Egylábasos fokhagymás-tejszínes-parmezános spagetti

Baconös-szójaszószos tojásos rizs

Egyserpenyős kelbimbós-sütőtökös csirkecomb

www.streetkitchen.hu

A tejszín és a gomba szinte elválaszthatatlan páros. Most egy egytálételben szerepelnek újra együtt.

Hozzávalók

4 főre
500 g
csiperkegomba
olaj
400 g
csirkemellfilé
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 tk
kakukkfű
500 g
krumpli
500 ml
alaplé
2 - 3 tk
étkezési keményítő
2 tk
friss citromlé
1 csokor
petrezselyem
300 ml
tejszín

A csirkés-gombás-krumplis chowder elkészítéséhez a csiperkét elnegyedeljük, és egy nagyobb serpenyőben, 2 evőkanál olajon két részletben megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. Ugyanabba a serpenyőbe újabb 2 evőkanál olajat teszünk, és megpirítjuk rajta a 2-3 cm-es kockákra vágott csirkemellet. 3-4 perc pirítás után rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és addig pirítjuk, amíg üveges nem lesz a hagyma. Ekkor sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel.

Beletesszük a 2-3 cm-es kockákra vágott krumplit, felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Ezután belerakjuk a gombát és a tejszínt, majd ha felforrt, a keményítővel besűrítjük. Ha hígabban szeretjük, akkor 2, ha sűrűbben, akkor 3 teáskanálnyi keményítőt keverünk ki egy kis vízzel, majd beleöntjük, és ha besűrűsödött, elzárjuk alatta a gázt. Egy kis citromlével, apróra vágott friss petrezselyemmel fejezzük be az ételünket.

csirkes-gombas-krumplis-chowder
Csirkés-gombás-krumplis chowder

Elkészítési idő: 40 perc

Még több egyszerű egytálétel:

Egylábasos fokhagymás-tejszínes-parmezános spagetti

Baconös-szójaszószos tojásos rizs

Egyserpenyős kelbimbós-sütőtökös csirkecomb

Ha tetszett a Csirkés-gombás-krumplis chowder receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept