A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 500 g gomba
- 30 g vaj
- 2 ek olaj
- 400 g csirkemell
- só, bors
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk provence-i zöldfűszerkeverék
- 100 ml víz
- 1 tk friss citromlé
- 300 ml cukrozatlan habtejszín
- 2 tk keményítő
- 1 csokor friss petrezselyem
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 500 g gomba
- 30 g vaj
- 2 ek olaj
- 400 g csirkemell
- só, bors
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk provence-i zöldfűszerkeverék
- 100 ml víz
- 1 tk friss citromlé
- 300 ml cukrozatlan habtejszín
- 2 tk keményítő
- 1 csokor friss petrezselyem
A tejszínes csirke elkészítéséhez a gombát felszeleteljük vagy cikkekre vágjuk, és száraz serpenyőben magas hőmérsékleten lepirítjuk, majd kiszedjük. Ugyanabban a serpenyőben felmelegítjük a vajat és az olajat, majd rádobjuk a nagyobb darabokra vágott csirkemellet. Ha elkezdett kifehéredni, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott hagymával, fokhagymával és a fűszerkeverékkel.
2-3 percig pirítjuk, ezután felöntjük a vízzel, lefedjük és 3-4 percig pároljuk. Meglocsoljuk egy kevés citromlével, felöntjük a tejszínnel, visszatesszük bele a lepirított gombát, felforraljuk és egy kevés vízzel kikevert keményítővel besűrítjük. Ha besűrűsödött a ragu, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és meg is vagyunk.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!